Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Jurisprudenta relevanta a Curtii Constitutionale pe anul 2009

ISBN/ISSN: 978-606-522-572-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 33,70 RON
30,35 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Asistam de o vreme la o constitutionalizare atat a sistemului nostru de drept, dar, intr-o oarecare masura, si a celui politic, iar numarul deciziilor si hotararilor pronuntate de Curtea Constitutionala a crescut in progresie geometrica in ultimii ani. Cunoasterea jurisprudentei instantei constitutionale este insa minima. Daca solutiile de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate nu au cum sa treaca incognito prin sistemul nostru juridic, datorita efectelor pe care le produc, deciziile de respingere, la fel de importante, sunt insa mai putin cunoscute.

Lucrarea "Jurisprudenta relevanta a Curtii Constitutionale pe anul 2009", realizata in cadrul Asociatiei de studii in dreptul constitutional si drepturile omului din Cluj-Napoca, este prima dintr-o serie dedicata jurisprudentei recente a Curtii Constitutionale, prin care se doreste ca, in mod constant, sa fie puse la dispozitia celor interesati solutii relevante din activitatea instantei de contencios constitutional. Ea va fi urmata in curand de volumele care vor cuprinde decizii pronuntate in anii 2010, respectiv 2011.


Cele 171 de decizii din anul 2009 incluse in culegerea de fata sunt prezentate intr-o maniera rezumata, pentru a surprinde esentialul celor statuate, si sistematizate dupa obiectul principal, fiind alcatuite mai multe sectiuni corespunzatoare fiecaruia dintre marile capitole ale dreptului constitutional.

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 nov. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini372
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Incuviintarea executarii silite in Noul Cod de procedura civila
Indisponibila
Imagine Teste grila pentru concursuri si examene ed.5

Teste grila pentru concursuri si examene ed.5

licenta, admiterea in magistratura, promovare in functii de executie, admitere si definitivat in avocatura
66,50 RON 59,82 RON