Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Pachet Drept civil. Drepturile reale principale. Studiu aprofundat 2022

ISBN/ISSN: P-DC-DRP-SA-22
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 230,00 RON
195,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Pachet Drept civil. Drepturile reale principale. Studiu aprofundat contine:

1. Drept civil. Drepturile reale principale. Studiu aprofundat
autor Irina Sferdian

ISBN/ISSN: 978-606-27-1863-3 / 1008 pag  / aparitie octombrie 2021

Drept civil. Drepturile reale principale. Studiu aprofundat este o lucrare in care veti regasi o analiza amanuntita a institutiilor reglementate in Cartea a III-a a Codului civil – Despre bunuri.

Autoarea trateaza riguros toate institutiile si aspectele importante din materia drepturilor reale, precum: notiunea de patrimoniu, aproprierea si clasificarea bunurilor, distinctia lucru-bun-drept patrimonial, comparatia drepturilor reale cu drepturile de creanta si cu cele potestative, regimul proprietatii private si al dezmembramintelor sale, regimul proprietatii publice, posesia ca stare de fapt si elementele de publicitate imobiliara.

2. Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat la 1 septembrie 2022 - spiralat

ISBN: 978-606-27-2103-9 / 624 pag / aparitie septembrie 2022

Textul Codului civil este insotit de articolele corespondente din vechiul Cod civil, Codul comercial, Codul familiei, Decretul nr. 167/1958 si celelalte acte normative anterioare al caror continut a fost absorbit in Codul civil, toate acestea fiind redate la finalul articolelor, cu caractere italice. De asemenea, se fac trimiteri la legislatia conexa si sunt prezentate deciziile Curtii Constitutionale de admitere a unor exceptii de neconstitutionalitate, recursurile in interesul legii si hotararile prealabile privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie.

Codul civil si Legea de punere in aplicare include si o tabla de materii detaliata, precum si un index alfabetic, care nu fac parte din textul oficial al Codului civil, ci au fost intocmite de Editura Hamangiu pentru a facilita orientarea si identificarea mai rapida a institutiilor/cuvintelor-cheie cautate.

Detalii tehnice
Data aparitiei 26 sept. 2022
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste, Legislatie
Numar pagini 1008 + 364
Alti clienti au cumparat si
-25%
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 4 ianuarie 2021

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 4 ianuarie 2021

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
***
55,00 RON 41,25 RON

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului de procedura civila. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
***
90,00 RON