Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept constitutional si institutii politice - editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-973-115-949-2
Editura: C.H. Beck
84,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
   Cursul de Drept constitutional si institutiile politice se constituie intr-o analiza aprofundata tuturor institutiilor juridice ale dreptului constitutional si institutiilor politice, privite ca ius, grupate in doua materii, si anume: prima – Dreptul constitutional si cea de-a doua – Institutiile politice.
   „Dreptul constitutional” cuprinde analiza terminologica a unor concepte si categorii necesare intelegerii intregii materii; a teoriei constitutiei; a institutiei cetateniei si a celei a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale. „Institutiile politice” cuprind analiza teoriei puterii si a statului; a aspectelor constitutionale ale statului; a partidelor politice; a sistemului electoral; a institutiilor politice ale statului, cum ar fi parlamentul, guvernul, seful statului, autoritatea judecatoreasca si jurisdictia constitutionala.

   Toate institutiile juridice ale dreptului constitutional si ale institutiilor politice sunt examinate si analizate in contextul jurisprudentei jurisdictiilor constitutionale romane si ale altor state.

Detalii tehnice
Data aparitiei08 nov. 2011
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini648
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Gheorghe Iancu