Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Carmen Tamara Ungureanu

Este absolventa a Facultatii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (promotia 1988-1992) si doctor in drept la specializarea Drept international privat.

A debutat in activitatea profesionala ca judecator, urmand cursurile Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Magistratilor (Bucuresti). In 1994 a fost recompensata cu Premiul „Ioan Mihuta”, acordat de Uniunea Juristilor din Romania pentru rezultatele deosebite obtinute la Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Magistratilor.
Incepand cu anul 1994, autoarea s-a dedicat invatamantului universitar, ocupand, pe rand, postul de preparator, asistent, lector universitar si conferentiar la aceeasi facultate de drept pe care a absolvit-o. In prezent este profesor universitar la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si avocat in Baroul Iasi. Din iunie 2016 a devenit coordonator de doctorat. In cadrul facultatii ocupa functia de director al Scolii Doctorale. In perioada 2007-2010, autoarea a fost colaborator al Institutului Elen de Drept International si Drept Strain, Atena, Grecia.

A publicat cursuri universitare, monografii, studii si numeroase articole in reviste de specialitate. Printre acestea, amintim: Dreptul comertului international. Contracte de comert international, 2014; „Drept civil. Partea generala. Persoanele”, Ed. Hamangiu, 3 editii; „Noul Cod civil. Comentarii, doctrina si jurisprudenta” (in colectivul de autori pentru vol. I si vol. II), Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2012; „Dreptul european privat al afacerilor”, Ed. Junimea, Iasi, 2002.

A participat la conferinte nationale si internationale, materializate in studii, printre care: The Romanian Adherent, Party to the Transnational Adhesion Contract, material prezentat in cadrul lucrarilor Conferintei internationale „Perspective ale dreptului afacerilor in mileniul al treilea”, Bucuresti, 2 noiembrie 2012, si publicat in „Studies of Business Law – Recent Developments and Perspectives”, Ed. Peter Lang, Berlin, 2013; Cel care se obliga trebuie sa fie titularul dreptului?, material prezentat in cadrul lucrarilor Conferintei internationale bienale „Sistemul juridic intre stabilitate si reforma”, 26-27 aprilie 2013, Craiova, si publicat in Revista de Stiinte Juridice nr. 1/2013; La désignation du représentant en vue d’une vulnérabilité future de la personne physique, material prezentat in cadrul lucrarilor Conferintei internationale „Codul civil roman: vazut din interior – vazut din exterior”, Bucuresti, 23-25 octombrie 2013; Punerea in executare a acordului rezultat din mediere in litigiile de comert international (Enforcement of the post-mediation agreement in international trade disputes), material prezentat in cadrul lucrarilor Conferintei Internationale „Uniformization of the Law – Legal effects and social, political, administrative implications”, Iasi, 23-25 octombrie 2014, conferinta indexata ISI s.a.

actualizat septembrie 2016

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina