Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Carmen Tamara Ungureanu

Este absolventa a Facultatii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (promotia 1988 1992) si doctor in drept la specializarea Drept international privat.

A debutat in activitatea profesionala ca judecator, urmand cursurile Institutului National de Pregatire si Perfectionare a Magistratilor (Bucuresti). In 1994 a fost recompensata cu Premiul „Ioan Mihuta”, acordat de Uniunea Juristilor din Romania pentru rezultatele deosebite obtinute la Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Magistratilor.

Incepand cu anul 1994, s a dedicat invatamantului universitar, ocupand, pe rand, postul de preparator, asistent, lector universitar si conferentiar la aceeasi facultate de drept pe care a absolvit o. In prezent este profesor universitar la Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si coordonator de doctorat, director al Scolii Doctorale. In perioada 2007 2010, a fost colaborator al Institutului Elen de Drept International si Drept Strain, din Atena, Grecia.

Este, de asemenea, si avocat in Baroul Iasi.

A publicat cursuri universitare, monografii, studii si numeroase articole in reviste de specialitate. Printre acestea, amintim: Dreptul comertului international, Ed. Hamangiu, 2018, Dreptul comertului international. Contracte de comert international, Ed. Hamangiu, 2014; Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu, 4 editii (2013, 2015, 2016 si 2019); Noul Cod civil. Comentarii, doctrina si jurisprudenta (in colectivul de autori pentru vol. I si vol. II), Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2012; Dreptul european privat al afacerilor, Ed. Junimea, Iasi, 2002.

Actualizat noiembrie 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina