Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Partea generala. Persoanele. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-0668-5
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 69,00 RON
62,10 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cursul „Drept civil. Partea generala. Persoanele” face cunostinta cititorilor cu institutiile dreptului civil care reprezinta baza acestuia.
Lucrarea ofera o abordare clasica si sintetica a introducerii in studiul dreptului civil, prezentand si analizand notiuni introductive precum definitia dreptului civil, delimitarea lui de alte ramuri de drept, izvoarele acestuia, aplicarea si interpretarea normei juridice civile, notiuni absolut necesare pentru intelegerea problemelor tratate ulterior, si anume: raportul juridic civil, actul juridic civil, probele, prescriptia extinctiva, persoana fizica si persoana juridica.

Cartea „Drept civil. Partea generala. Persoanele” trateaza succint institutiile clasice ale dreptului civil, astfel cum sunt ele reglementate de Codul civil in vigoare, prezentand totodata solutiile doctrinei si jurisprudentei nationale pentru problemele controversate sau pe cele imprumutate din legislatiile civile ale altor tari.

Aflat la a treia editie, revazut, imbunatatit, raportat la doctrina cea mai recenta si cu legislatia la zi, cursul se adreseaza atat studentilor aflati la inceput de drum, cat si studentilor din alti ani de studiu care urmaresc sa-si actualizeze cunostintele, sa se pregateasca pentru admiterea in profesiile juridice, si, in egala masura, practicienilor, pentru care reprezinta un instrument de lucru util. Fata de editia precedenta au fost adaugate noi grile, numarul acestora ajungand la 348, acoperind astfel intreaga problematica tratata si fiind elaborate pentru a servi la verificarea tuturor cunostintelor dobandite.

Autoarea cursului „Drept civil. Partea generala. Persoanele” este un reputat profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, doctor in drept international privat si avocat in Baroul Iasi. Aceasta a publicat cursuri universitare, monografii si numeroase articole in reviste de specialitate si a participat la conferinte nationale si internationale, materializate in studii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei05 oct. 2016
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini520
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat 10 septembrie 2018

Codul civil si Legea de punere in aplicare. Actualizat 10 septembrie 2018

corespondenta cu reglementarile anterioare, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa si index alfabetic
30,00 RON 27,00 RON

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 54,00 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale - ed 3_Birsan
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON