Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual penal. Partea speciala 2012

ISBN/ISSN: 978-973-127-789-9
32,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Realizata intr-o maniera Stiintifica foarte clara si concisa, lucrarea Drept procesual penal examineaza, in lumina doctrinei procesual penale contemporane, institutiile fundamentale ale dreptului procesual penal roman, potrivit dispozitiilor Codului de procedura penala in vigoare. Partea speciala a dreptului procesual penal este considerata de reprezentantii marcanti ai doctrinei de specialitate ca fiind "procedura penala propriu-zisa".

La elaborarea prezentei lucrari a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent la data de 1 martie 2012, fiind avute in vedere inclusiv modificarile aduse Codului de procedura prin Legea nr. 202/2010 si prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 121/2011, precum si ultimele solutii consacrate prin deciziile de admitere a unor recursuri in interesul legii pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Utilitatea acestei lucrari consta si in faptul ca prin analiza dezvoltata se propun remedii juridice eficiente pentru depasirea impedimentelor procesuale generate de adoptarea Legii nr. 202/2010.

Cursul de drept procesual penal - partea speciala este destinat studentilor facultatii de drept in vederea pregatirii examenelor de semestru si de licenta, candidatilor la admiterea in cadrul Institutului National al Magistraturii si al Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.

Autorul cursului are o vechime in invatamantul superior juridic de peste 15 ani, fiind conferentiar universitar in cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucuresti. De asemenea, autorul are o importanta activitate avocatiala, fiind membru al Baroului Bucuresti din anul 1996.

Detalii tehnice
Data aparitiei30 mar. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini250
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Bogdan Micu