Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Executarea sanctiunilor penale. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-39-0745-6
Pret de coperta: 120,00 RON
108,00 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Lucrarea Executarea sanctiunilor penale este reeditata, prima editie fiind complet epuizata, si elaborata in cadrul Departamentului de Stiinte Penale al Facultatii de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu”, ca urmare a necesitatii acoperirii cu sursa bibliografica a cursurilor de licenta, masterat si doctorat in domeniul Dreptului executional penal. Lucrarea beneficiaza de cercetarile efectuate in Scoala Doctorala a Universitatii, unde in ultimii ani au fost elaborate lucrari de doctorat de drept executional penal pe diferite aspecte importante ale executarii pedepselor si resocializarii infractorilor.
 
Prin continutul sau, in Partea generala, lucrarea se adreseaza si altor categorii de personal implicat, in diferite moduri, in coordonarea executarii sanctiunilor penale: judecatori delegati cu executarea, judecatori de supraveghere a pedepselor privative de libertate, procurori, avocati, personal de specialitate ce lucreaza in sistemul de probatiune, consilieri de caz pentru executarea masurilor neprivative de libertate, personalul centrelor in care se aplica masurile preventive privative de libertate, parinti si personal implicat in sprijinirea minorilor ce executa masuri educative, cu sau fara lipsire de libertate, si, in cea mai mare masura, personalului penitenciarelor.
 
In Partea speciala autorii abordeaza modalitatile teoretice si practice ale executarii sanctiunilor penale, modalitatile de actiune in legatura cu punerea in aplicare a acestora, sprijinirea resocializarii persoanelor sanctionate penal, cu corectiile normative aparute de la prima editie a lucrarii si pana la zi.
 
In lucrare s-au introdus documente de istorie specifice, descoperite prin cercetare in ultima perioada.
Fiind o lucrare ampla, autorii nu si au propus sa dezvolte analize de drept comparat, elementele de executare a sanctiunilor cu caracter transnational, si nici sa dezvolte in mod detaliat teorii ale dreptului penitenciar.
 
Lucrarea s-a orientat spre analiza modului de intelegere si punere in practica a prevederilor executional penale din normele recomandarilor europene, ale Codului penal si ale Codului de procedura penala, precum si ale noii legislatii in materia executarii sanctiunilor penale, folosind si noile norme din regulamentele si ordinele ministrului justitiei in vigoare la data elaborarii.
 
De asemenea, la sfarsitul lucrarii, cititorul va gasi si un indreptar bibliografic pentru a putea aprofunda studiul, diferitii autori citati fiind printre specialistii cu astfel de preocupari stiintifice.

Detalii tehnice
Data Aparitiei09 feb. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini748
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR
Indisponibila
Noul Cod penal comentat. Partea speciala - ed. a 3-a - Pascu, Dobrinoiu

Noul Cod penal comentat. Partea speciala. Editia a 3-a

editia a 3-a revazuta si adaugita
199,00 RON 179,10 RON

Noul Cod penal comentat. Partea generala. Editia a 3-a

editia a 3-a revazuta si adaugita
149,00 RON 134,10 RON
Indisponibila
Imagine Executarea sanctiunilor penale
Indisponibila
Imagine Noul Cod penal comentat. Partea speciala

Noul Cod penal comentat. Partea speciala

editia a 2-a revazuta si adaugita
199,00 RON 179,10 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Infractiuni economice. Editia 2021 - Sebastian Bodu, Ciprian Bodu

Infractiuni economice. Editia 2021

Infractiunile la regimul societatilor. Infractiunile la regimul insolventei. Infractiunile de evaziune fiscala. Comentarii si explicatii. Adnotari cu jurisprudenta
100,00 RON 90,00 RON
-30%
NOU
Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021 autor Tudorel Toader

Codul penal. Codul de procedura penala si Legile de punere in aplicare. Actualizat la 22 octombrie 2021

corelatii cu vechile reglementari, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii, hotarari prealabile, legislatie conexa, hotarari C.E.D.O., index alfabetic
65,00 RON 45,50 RON