Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Politicile Uniunii Europene

ISBN/ISSN: 978-606-39-0570-4
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Intr-o perioada in care Uniunea Europeana pare a fi la rascruce, este cu atat mai relevant sa o cunoastem. Fie si pentru ca, mai mult decat orice, este o aventura juridica entuziasmanta a statelor si a cetatenilor.
 
Aceasta carte reprezinta o introducere accesibila in domeniul vast si eterogen al politicilor Uniunii Europene.
Politicile prezentate au fost selectate pentru ca ofera o privire cat mai nuantata asupra materiei. Sunt cele mai vechi si simbolice (politica agricola comuna) sau cele mai noi (politica digitala), sunt complexe si cu un vast impact (politica comuna a transporturilor), exclusive (politica monetara), strans legate de suveranitatea nationala (cooperarea judiciara in materie penala), transformatoare pentru sistemele de drept nationale (cooperarea judiciara in materie civila) sau functioneaza inca pe structura cooperarii interguvernamentale (politica externa si de securitate comuna).
 
In cazul fiecarei politici, lucrarea prezinta problematica generala, baza legala principala, evolutia, obiectivele, competenta, continutul, jurisprudenta recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si conceptele cheie. Destinata, in primul rand, studentilor, aceasta lucrare poate fi un instrument util oricarui practician al dreptului.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 21 ian. 2020
Categorie generala Cursuri, seminarii, teste
Numar Pagini 290
Format 170x240 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Din aceeasi Categorie

Dreptul european al afacerilor

Principii, politici, piata unica, libertati, drept european al contractelor
60,00 lei 54,00 lei