Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept electoral

Editie revizuita si completata
ISBN/ISSN: 978-606-673-701-2
49,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dreptul electoral este o aparitie singulara in peisajul stiintific din tara noastra, si nu numai. Evolutia sa a fost influentata pozitiv si de faptul ca se constituie intr-o materie care se preda la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, intr-un an terminal.

Importanta studierii acestuia este notorie si este generata de faptul ca acesta sta la baza constituirii organului reprezentativ suprem al poporului roman – Parlamentul, a autoritatilor administratiei publice locale care sunt alese, a membrilor din partea Romaniei in Parlamentul European si, in acelasi timp, analizeaza organizarea si desfasurarea referendumului.

In cadrul acestei materii sunt examinate, de asemenea, si drepturile politice si, in general, drepturile electorale, precum si toate tipurile de scrutin, impreuna cu avantajele si dezavantajele lor. Trebuie mentionat ca este necesar ca tipurile de scrutin sa urmeze deciziei politice referitoare la menirea Parlamentului si a celorlalte autoritati reprezentative (alese). Cartea cuprinde rezolvarea unor probleme electorale care se refera atat la interpretarea multor texte din reglementarile legale, precum si care au aparut in practica electorala si referendara. De asemenea, este pentru prima data cand in literatura de specialitate sunt analizate organizarea si functionarea referendumului sub toate aspectele lor.

Detalii tehnice
Data aparitiei14 nov. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini360
Tip copertaCarte brosata