Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Viorel Ros

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1975 si este Doctor in Dreptul Comertului International - teza sustinuta in aprilie 2000 cu tema „Arbitrajul ad-hoc (ocazional) de comert exterior”. A urmat un stagiu de formare profesionala la Tribunalul de Mare Instanta din Paris (organizarea si conducerea instantelor) in anul 1995, un stagiu de pregatire la Scoala Nationala de Magistratura din Franta, 1996 si un stagiu de pregatire la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene din Luxemburg, 1996.

 Activitate profesionala: In prezent este Profesor Universitar Doctor la Universitatea Nicolae Titulescu – Facultatea de drept, titular al cursurilor de Dreptul proprietatii intelectuale si Drept financiar si fiscal, Profesor asociat al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, pentru proiectul de scoala postdoctorala in sistemul e-learning pe tema „Economia Transferului de Cunoastere în Dezvoltarea Durabila si Protectia Mediului”; conduce Sectiunea de Proprietate intelectuala a Centrului de Cercetare stiintifica a Universitatii „Nicolae Titulescu”, Presedinte al Asociatiei Stiintifice de Dreptul Proprietatii Intelectuale, Director al Revistei Romane de Dreptul Proprietatii Intelectuale, Presedinte al Asociatiei Autorilor de Opere stiintifice „Pergam”, Membru al grupului de lucru pentru protectia proprietatii intelectuale din cadrul Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Arbitru al Curtii de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei. A fost judecator (1979-1998), Presedinte al Judecatoriei Sectorului 6 (1990-1993), Presedinte al Tribunalului Bucuresti (1993-1997), Asistent si lector universitar la Academia „A.I. Cuza”, (1991-1998), Membru in Consiliul de Conducere al Institutului National de Magistratura, (1991-1997), Expert la Institutul National de Magistratura, (2001-2002).

Publicatii: Este autor si coautor a unor lucrari cu caracter monografic in domeniul Proprietatii intelectuale, arbitrajului comercial si a dreptului financiar si fiscal, cursuri universitare, precum si a numeroase articole, studii si comunicari stiintifice, dintre care amintim:  

  1. Provocarile dreptului de autor la 160 de ani de la prima lor reglementare legala in Romania, Editura Hamangiu, 2022;
  2. Proprietate intelectuala, Editura C.H. Beck, 2018;
  3. Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1 Dreptul de autor, drepturile conexe si drepturile sui generis, Editura C.H. Beck, 2016;
  4. Drept financiar si fiscal, Editura Universul Juridic, 2016;
  5. Drept financiar. Sistemul bugetar, Editura Universul Juridic, 2016.

actualizat februarie 2023

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Proprietate intelectuala - Dinca, Ros, Speriusi-Vlad

Proprietate intelectuala

Respectarea drepturilor de autor. Proprietatea intelectuala in afaceri. Procesul civil si proprietatea intelectuala. Ilicitul din domeniul proprietatii intelectuale. Tehnologia, internetul si accesul la creatia intelectuala
69,90 RON
Indisponibila
Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1 - Ros

Dreptul proprietatii intelectuale. Vol. 1

Dreptul de autor, drepturile conexe si drepturile sui generis
159,00 RON
Indisponibila
Drept financiar si fiscal - Viorel Ros