Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Ciprian Raul Romitan

Studii: Este doctor in drept cu teza de doctorat Protectia penala a proprietatii intelectuale (2006) si absolvent al cursurilor postuniversitare, specializarea Drept civil si comercial (2001-2002).

Activitate profesionala: In prezent este lector universitar doctor in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Romano-Americane, la disciplinele Drepturile reale, Dreptul familiei, avocat din anul 2002, iar din anul 2013, avocat asociat in cadrul SCA „Ros si asociatii”, membru fondator si Vicepresedinte al Asociatiei Stiintifice de Dreptul Proprietatii Intelectuale (2004), membru al Uniunii Juristilor din Romania (2005), membru al Asociatiei Romane de Stiinte Penale (2006), membru al Asociatiei Criminalistilor din Romania (2017), membru al ”Association Littéraire et Artistique Internationale” (Franta – 2021) si membru fondator si Vicepresedinte al Asociatiei ALAI Romania (2021). In 2006 a fost distins cu Premiul revistei „Dreptul” al Uniunii Juristilor din Romania, pentru lucrarea Protectia penala a proprietatii intelectuale, iar in anul 2018, lucrarea colectiva Enciclopedia Juridica Romana a fost distinsa cu premiul „Andrei Radulescu” al Uniunii Juristilor din Romania.

Publicatii: Este autorul si coautorul mai multor carti din domeniul juridic (curs universitar, monografii, manuale de seminar, dictionare, enciclopedii, culegere de practica judiciara comentata, culegeri de acte normative etc.), autorul unor studii si articole publicate in reviste stiintifice din Romania, Statele Unite si Franta, sau publicate in volume colective si in volume ale unor conferinte sau seminarii interne si internationale, dintre care amintim: Provocarile dreptului de autor la 160 de ani de la prima lor reglementare legala in Romania, aparuta la Editura Hamangiu in anul 2022, In Honorem Viorel Ros. Studii de drept privat si public, Editura Hamangiu, 2021; Drept civil. Persoanele. Manual de seminar, Editura Universul Juridic, 2021, Dreptul familiei. Manual de seminar, Editura Universul Juridic, 2021; Dreptul familiei. Bibliografie selectiva, Editura Universul Juridic, 2020; Nasterea si evolutia dreptului de autor,  Editura Universul Juridic, 2018.

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina