Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept civil. Obligatii

ISBN/ISSN: 978-606-522-732-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 91,50 RON
85,50 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Obligatiile reprezinta una dintre cele mai importante si, poate, cea mai dificila materie reglementata de noul Cod civil. Iar aceasta carte este printre primele care analizeaza in ansamblu partea generala a obligatiilor in noul Cod civil, adica ceea ce se numeste teoria generala a obligatiilor civile. Este vorba despre sensul, intemeierea si explicarea mecanismelor obligationale.

Cartea trateaza toate institutiile clasice ale obligatiilor: transformarea, transmiterea si stingerea obligatiilor, garantiile – personale si reale si izvoarele obligatiilor – faptul juridic licit, actul unilateral, contractul si raspunderea civila delictuala.

In prefata lucrarii, autorul, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, dezvaluie ca, scriind aceasta carte, a fost interesat „nu numai cum este acum obligatia reglementata, dar si care e punctul de fractura cu vechiul codice, care este sursa intelectuala, iar nu atat normativa, a reglementarii din noul Cod civil. Dar o carte de drept este prin definitie un efort de a explica tehnic obligatia civila, de aceea nu am putut consacra randuri prea lungi sensurilor non-juridice ale textelor analizate. Texte care impun un efort exegetic ce va trebui suplimentat in viitor cu mai multa jurisprudenta, dar si cu o reflexie asupra sensurilor culturale ale noii legi. Toate acestea vor ramane de facut in viitor, care cu cat se apropie, cu atat va face din noul cod o lege veche.”

nu e chiar prima ci a doua......
e a doua lucrare pe teoria obligatiilor, dupa cea a profesorului Turcu Ion, tot de la Cluj....e in regula cartea, recomand operele profesorului Vasilescu, e un om serios si competent!
Anonim | 23.03.2012 12:40
o lucrare buna!
Si eu recomand lucrarea.
Anonim | 04.05.2012 01:03
un adevarat tratat de obligatii
o lucrare impresionanta din urmatoarele motive  1)un nou suflu fata de clasicele statescu&barsan , tudor popescu&petre anca ,liviu pop , 2)un mod extrem de profesionist de a face exegeza articolelor din NCC reusind in acelasi timp  sa mentina permanent atentia cititorului printr-un stil extrem de deschis si 3)prin reusita de a explica exhaustiv materia obligatiunilor.

o recomand cu multa caldura !
adrian b. | 15.05.2012 23:51
Per ansamblu e o lucrare buna.
Lucrarea are si plusuri si minusuri. In primul rand un mare minus il constituie gramatica. Din punctul asta de vedere lasa de dorit. Nu am vazut o carte cu mai multe greseli de gramatica - ca exemplu nemaiputand scris in 3 cuvinte sau referii. Cratima e de multe ori abandonata iar cacafoniile sunt foarte multe. Ptr o carte care costa aproape 100 de lei e de neimaginat. In al doilea rand daca ar avea mai multe subcapitole ar fi mai bine structurata si informatia ar fi mai bine asimilata. Conditiile institutiilor ar trebui prezentate inainte sa se faca o analiza a lor ptr o mai buna retinere. Daca nu s-ar reveni in cadrul aceleiasi institutii asupra aceleiasi chestii de atatea ori in alineate diferite cu siguranta ar fi iarasi un plus. De asemenea daca ar abandona institutiile specifice partii generale a dreptului civil, de asemenea ar fi iarasi un plus. Daca nu s-ar face atatea prescurtari de asemenea ar fi un plus. Nu cred ca cineva s-a gandit ca prescurtand carte funciara - CF o sa faca o mare economie de timp si materiale. Ii da un aspect de curs scris de un student in graba. Ca plus, materia e bine prezentata, e prezentata in intregime, autorul are un stil destul de concis (desi uneori am inteles mai bine anumite institutii citind direct din cod) si e singura lucrare care merita sa fie luata in considerare in momentul de fata.
Am sesizat si o opinie interesanta in cazul impreviziunii. Autorul spune ca in cazul contractelor cu executare succesiva incheiate sub imperiul vcc dispozitiile impreviziunii se pot aplica si ofera o explicatie, insa art. 107 din Legea 71/2011 spune ca "dispozitiile din CC cu privire la impreviziune se aplica numai contractelor incheiate dupa intrarea in vigoare a CC. Se da si o exceptie in cazul contractului de renta viagera.
ion ion | 09.04.2013 22:19
Detalii tehnice
Data Aparitiei09 apr. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini704
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Curs de drept civil. Succesiuni

Curs de drept civil. Succesiuni

conform Noului Cod civil
37,60 RON 33,81 RON

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
60,00 RON 54,00 RON
-11%
Indisponibila
Imagine Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
72,30 RON 64,69 RON
DE ACELASI AUTOR - Paul Vasilescu
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON
-15%
In curand
Vointa eficienta juridic autor Dorin Jorea Editura Hamangiu