Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curs de drept civil. Partea generala. Editia a 2-a

editia a 2-a revizuita si adaugita
ISBN/ISSN: 978-606-522-891-7
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 60,00 RON
54,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Cartea analizeaza institutiile specifice partii generale a dreptului civil, din perspectiva noului Cod, intrat în vigoare la 1 octombrie 2011. Veti observa ca introducerea, de regula putin atractiva la orice carte, capata acum o importanta deosebita, mai ales pentru practicieni, datorita problemelor pe care le pune aplicarea in timp a dispozitiilor Codului civil din 2009, precum si ultraactivitatea unor prevederi ale vechiului Cod de la 1864. In continuare, raportul juridic, actul juridic civil, prescriptia extinctiva si decaderea sunt analizate comparativ, in primul rand, din perspectiva noii reglementari, cu sublinierea elementelor de noutate si, uneori, a diferentelor fata de vechiul cod.

Pentru cei care se pregatesc de examene si doresc sa-si verifice cunostintele, autorii au conceput si inserat o anexa cu peste 200 de teste grila din materia analizata.

Cursul are o dubla utilitate: este conceput, desigur, pentru studenti, insa numeroasele exemple practice, culese din toate institutiile noului Cod civil, discutiile pe marginea unor texte mai putin clare ale codului si propunerile pe care autorii le fac pentru aplicarea in practica a acestor texte, precum si corelatiile cu legea procesual-civila in vigoare sunt, de fapt, gandite si scrise aici pentru practicieni.

curs univ prima facie
Cartea trateaza partea generala a civilului pe o intindere de 332 pagini iar pe 45 pagini sunt oferite 216 teste grila .
Este scrisa in stilul atic asa cum ne-a obisnuit maitre Boroi astfel ca nu are rost sa sperati si la placerea lecturii (Hamangiu , Tocilescu sau mai aproape de noi , un Deleanu sau Vasilescu ) . Cat despre co-autoare regret sa spun dar nu am reusit sa ii decelez aportul desi observ ca e un autor destul de prolific in ciuda junetii domniei sale .
Indraznesc sa afirm ca era bine daca se avea in vedere cutuma de pe vremuri cand se preciza la inceputul cartii cat a scris fiecare .
Pesemne ca e la moda devalmasia ...

In privinta celebrelor grile am observat o mica greseala la grila nr. 189 - Este imprescriptibila extinctiv actiunea :a) de partaj b) intemeiata pe plata nedatorata c)negatorie .
raspunsul autorilor este a )- de partaj . desi . la pag 276 enumera printre actiunile reale imprescriptibile extinctiv si actiunea negatorie alaturi de cea de partaj (a se vedea si  art. 564 si art.669 din NCC )
Asadar raspunsurile corecte ar fi a) si c).

error humanum est .

Per ansamblu recomand cartea in special celor care se pregatesc ptr examene .


ADRIAN B | 20.05.2012 02:24
:)
Așa e !!
,,ERRARE HUMANUM EST !"...,,error" :)...e de la prea multa engleză cu care suntem bombardați !

Sper că nu am făcut o ,,eroare" prea mare...De fapt îmi trebuia un curs detaliat de ,,Drept civil.Partea generală.Persoanele"...De-acum comanda e trimisă.
DRAGOȘ | 09.10.2013 01:10
@Dragos
Si de ce dai 4 stele la un curs care nici macar nu ti-a sosit? Ai tu impresia prin telepatie ca e de 4 stele? Am luat cursul, mi se pare cam rezumativ, cred ca putea fi tratat intr-un mod mai amplu, chiar daca nu este un tratat de drept civil.
Vlad | 16.11.2013 02:08
utila
am invatat dupa aceasta carte in anul I. Pot spune ca am inteles cu usurinta materia.
nelly | 27.08.2014 13:14
Ioana
foarte buna
Anonim | 27.08.2014 13:39
foarte buna
In opinia mea este o carte foarte buna.
Cu privire la comentariile celorlalti, nu pot spune decat: este un CURS universitar, menit studentilor de anul I in principal si doar in subsidiar practicienilor.
Curs, este printre cele mai bune din tara, daca nu cel mai bun.
Si multitudinea de exemple o disting de la bun inceput. De acolo sunt grilele, pana la urma...
Eu unul, recomand si pentru fixarea materiei, si pentru pregatirea examenelor!
Anonim | 01.09.2014 19:36
Detalii tehnice
Data Aparitiei22 oct. 2012
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini448
Tip copertaCarte brosata
Editiea 2-a
DE ACELASI AUTOR - Gabriel Boroi

Fise de drept civil. Editia a 6-a

Partea generala. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligatiile. Contractele. Mostenirea
270,00 RON 243,00 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON