Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept bancar. Studii

ISBN/ISSN: 978-606-673-326-7
Pret de coperta: 30,00 RON
30,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Volumul de fata reuneste o serie de studii subsumate domeniului dreptului bancar, pe care autorul le-a publicat in ultimii 10 ani in mai multe reviste de specialitate. Astfel construita, cartea ofera, in egala masura, o dimensiune sincronica a unor institutii semnificative ale dreptului bancar si o perspectiva in diacronie asupra preocuparilor care au marcat parcursul autorului in acest domeniu.

Studiile sunt structurate in doua parti: prima, intitulata Sistemul bancar, reuneste analize ale unor probleme de drept monetar si de drept bancar institutional (statutul dreptului bancar, regimul juridic al banilor in vechiul si noul Cod civil roman, efectele juridice ale denominarii monedei nationale, evolutiile institutionale in structura sistemului bancar din Romania, problematica independentei bancii centrale, interventia publica asupra sistemului bancar in situatii de criza); cea de-a doua, Contractele bancare, trateaza subiecte de drept al operatiunilor si contractelor bancare (determinarea naturii juridice a conditiilor generale de banca, conceptualizarea creditului bancar, analiza unor forme speciale ale creditului bancar – mecanismul scrisorii de garantie bancara, retragerea din contract si rambursarea anticipata a creditului pentru consum, actiunile colective in eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit pentru consum –, insolventa privita ca instrument de inlaturare a supraindatorarii consumatorilor).

Detalii tehnice
Data aparitiei26 mar. 2014
Categorie generalaVariae
Numar pagini288
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public - editia a 3-a revizuita si adaugita

Summa fiscalis. Tratat de drept fiscal si financiar public - editia a 3-a revizuita si adaugita

Drept pozitiv roman si comunitar. Raportul juridic. Teoria legii fiscale. Teoria sarcinilor fiscale. Impozitul pe venit. Impozitul pe profit. Taxa pe valoare adaugata
120,00 RON 120,00 RON
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita de Corneliu Birsan
DE ACELASI AUTOR - Lucian Bercea
Indisponibila
Romanian Company Law. A Handbook - Lucian Bercea
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 RON