Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Lucian Bercea

Studii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, in anul 1997. Este Doctor in drept al aceleiasi universitati, din anul 2004, obtinand distinctia Magna cum laude, cu teza Societatile bancare (conducator stiintific prof. univ. dr. Radu I. Motica).

Activitatea profesionala. Din anul 1997 este cadru didactic al Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara, unde preda drept comercial si drept bancar, in prezent fiind profesor universitar si conducator de doctorat. Din anul 2012 este decanul Facultatii de Drept a UVT.
Incepand cu anul 2013 este director adjunct al Institutului de Drept – Shanghai Academy of Social Sciences, Research Center for European Criminal Law, iar din 2010 este membru in consiliul director al Asociatiei Europene pentru Drept Bancar si Financiar (AEDBF) Romania. Este membru in Comisia de specialitate – Stiinte Juridice, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior, expert formator in materie de Drept comercial la Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor, iar din anul 2006 este expert formator in materiile Drept comercial si bancar in cadrul Institutului National al Magistraturii.
Din anul 1997 si pana in prezent este avocat in cadrul Baroului Timis si coordonator al Societatii civile de avocati Bercea & Asociatii.

Publicatii. Dintre cartile publicate, amintim: Tratat practic de insolventa. Volumul I, editia a 2-a, revizuita si adaugita – coautor (coordonatori: prof. univ. dr. Radu Bufan, Avocat dr. Andreea Deli-Diaconescu, Judecator dr. Mihaela Saracut) Editura Hamangiu, 2022; Romanian Company Law. A Handbook – coordonator, Ed. C.H. Beck, 2021; Credite pentru consumatori Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti – coautor (coordonatori Marian Nicolae si Ionut-Florin Popa), Ed. Solomon, 2017; Tratat practic de insolventa – coautor (coordonator prof. univ. dr. Radu Bufan), Ed. Hamangiu, 2014; Drept bancar. Studii, Ed. Universul Juridic, 2014; Contractul de credit bancar. Principiile, legea, uzantele, Ed. Universul Juridic, 2014; 20 de ani de invatamant juridic la Timisoara - In Honorem Radu I. Motica, Ed. Universul Juridic, 2012; Noile coduri ale Romaniei. Studii si cercetari juridice (impreuna cu Radu I. Motica, Viorel Pasca), Ed. Universul Juridic, 2011; Banii si bancile. O perspectiva juridica, Ed. Universitatii de Vest, 2006; Drept comercial roman (impreuna cu Radu I. Motica), Ed. Lumina Lex, 2005.

Actualizat februarie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Romanian Company Law. A Handbook - Lucian Bercea
Indisponibila
Credite pentru consumatori - Marian Nicolae, Ionut-Florin Popa

Credite pentru consumatori

Provocari legislative si tensiuni constitutionale romanesti
39,00 RON
Indisponibila
Imagine Drept bancar. Studii