Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de mandat in dreptul privat intern

ISBN/ISSN: 978-973-115-412-1
Editura: C.H. Beck
23,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
    Lucrarea „Contractul de mandat in dreptul privat intern” este o monografie consacrata contractului de mandat civil si comercial.
   Datorita unor aspecte comune existente intre mandatul civil si comercial, cum sunt: modul in care mandatarul incheie actele juridice, caracterele juridice, conditiile de validitate, principala obligatie a mandatarului, incetarea contractului, este realizata o paralela intre cele doua contracte, prin evidentierea asemanarilor dintre ele. Cu toate acestea, sunt contracte distincte, motiv pentru care sunt reliefate si caracteristicile distinctive, cum sunt: obiectul contractului, caracterul oneros sau gratuit al contractului, raspunderea mandatarului, reprezentarea,  puterile mandatarului, modul de formare a contractului si obligatia de a plati dobanzi.
   Datorita specificului contractului de mandat, un capitol este consacrat  aplicatiilor mandatului in dreptul civil, in dreptul procesual civil, in dreptul familiei si in dreptul comercial  
   Ultimul capitol este destinat catorva aspecte practice referitoare la mandatul verbal si mandatul tacit, care au determinat hotarari si opinii diferite, precum si solutia care ar trebui adoptata in fiecare caz in parte.    
   In finalul lucrarii, se desprinde concluzia ca mandatul si-a dovedit utilitatea in viata cotidiana si juridica, fiind un contract important, pe drept cuvant supranumit  „contractul cu o mie de fete”.
                          
 Autoarea

Detalii tehnice
Data aparitiei07 oct. 2008
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini280
Tip copertaCarte brosata