Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept procesual civil. Partea speciala. Editia a 11-a

ISBN/ISSN: 978-606-18-1038-3
Editura: C.H. Beck
84,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea cu prinde o analiza de ansamblu a institutiilor de drept procesual civil, partea speciala, conform Codului de procedura civila actual. Partea speciala urmareste sa explice optica legiuitorului privitoare la desfasurarea procesului civil, in caile de atac, dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare, contestatia privind tergiversarea procesului, in procedura necontencioasa, in cadrul procedurilor speciale, a modului in care se desfasoara un litigiu in fata instantelor arbitrale si in executarea silita, ultima etapa a procesului civil.

Editia a 11-a a lucrarii se distinge prin actualizarea si completarea comentariului institutiilor corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil, potrivit noilor orientari. Sunt avute in vedere ultimele modificari legislative aduse in domeniu prin recursuri in interesul legii (Decizia nr. 2/2019, Decizia nr. 6/2019, Decizia nr. 17/2019, Decizia nr. 18/2019, Decizia nr. 1/2020, Decizia nr. 2/2020, Decizia nr. 3/2020, Decizia nr. 14/2020) sau decizii pentru dezlegarea unor chestiuni de drept (Decizia nr. 26/2019), modificarile prevazute de Legea nr. 239/2019, Decizia nr. 16/2020, Decizia nr. 27/2020.

Prezentul manual este destinat nu numai studentilor facultatilor de drept, dar si altor juristi care urmaresc sa-si clarifice reglementarile corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil.

Din cuprins
•    Caile de atac prevazute de lege;
•    Dispozitii privind asigurarea unei practici unitare in Codul de procedura civila;
•    Contestatia privind tergiversarea procesului;
•    Procedura necontencioasa;
•    Proceduri speciale;
•    Executarea silita.

Puncte forte
•    Revizuirea si adaugirea noii editii s-a realizat, in principal, in contextul evolutiei legislative, lucrarea de fata reprezentand o abordare foarte bine structurata a Partii speciale a Dreptului procesual civil, de actualitate, cu multe trimiteri nu numai la jurisprudenta principalelor foruri judecatoresti de la noi din tara, dar si de la CEDO;
•    Abordarea institutiilor de drept procesual civil in conformitate cu schimbarile legislative de ultim moment;
•    S-au facut completari considerabile la multe dintre capitolele lucrarii;
•    Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs;
•    O complexa bibliografie.

Despre autoare
Claudia Eugenia Rosu este avocata in Baroul Timis (din 1992) si profesor universitar (din 2008) la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.


Detalii tehnice
Data aparitiei28 ian. 2021
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini398
Tip coperta165x235 mm, Carte brosata
Editiea 11-a
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a - Les, Jugastru

Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a 2-a

Caile de atac. Dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare. Procedurile speciale. Executarea silita. Procesul civil international
199,00 RON