Pluralitatea de infractiuni reprezinta prima monografie in care se analizeaza stiintific unele institutii fundamentale ale dreptului penal, si anume: concursul de infractiuni, recidiva si pluralitatea intermediara, in raport de prevederile noului Cod penal adoptat prin Legea nr. 286/2009 si pus in aplicare prin Legea nr. 187/2012.
Autorul, folosind o ampla documentare, si-a propus si a reusit sa evidentieze trasaturile traditionale ale acestor institutii in legislatia si doctrina romana, dar si aspectele de noutate implementate de noua legislatie penala, cu referire si la legislatiile penale europene moderne, evidentiind armonizarea legislatiei romanesti cu cea europeana.
Lucrarea este utila indeosebi teoreticienilor si practicienilor dreptului penal, precum si studentilor de la facultatile de drept (invatamant de zi, frecventa redusa sau invatamant la distanta) care vor sa se specializeze in disciplina drept penal, dar si cetatenilor nejuristi care vor sa se informeze sau sa dobandeasca cunostinte in domeniul dreptului penal.