Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila

ISBN/ISSN: 978-973-127-910-7
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Lucrarea Exceptiile procesuale in reglementarea Noului Cod de procedura civila reprezinta o cercetare stiintifica utila si aproape exhaustiva a uneia dintre institutiile procedurale de ampla incidenta in cadrul procedurii judiciare. Frecventa aplicarii institutiei in practica judiciara reprezinta si motivul care l-a determinat pe autor, avocat de profesie, sa opteze pentru o atare tematica, ce a constituit si teza sa de doctorat.

Autorul nu s-a limitat la o abordare sumara a reglementarilor Noului Cod de procedura civila in raport cu vechiul cod, care a avut parte de o bogata analiza doctrinara, ci a cautat sa identifice si sa exprime opinii care pot jalona si directiile de interpretare in viitor a legislatiei noastre procesuale. O atare abordare reflecta o viziune ampla a autorului asupra exceptiilor procesuale si confera monografiei un accentuat caracter contributiv.

Lucrarea Exceptiile procesuale in reglementarea Noului Cod de procedura civila imbraca un pronuntat caracter practic, cercetarea aspectelor teoretice fiind in stransa legatura cu solutiile din jurisprudenta. Autorul nu s-a multumit sa reproduca dispozitii legislative, opinii din doctrina si solutii din jurisprudenta, ci le-a examinat critic, aducand argumente proprii noi.

Lucrarea valorifica legislatia la zi, indeosebi Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila. Prezentarea comparativa a vechii reglementari in raport cu noile coduri este de natura sa sporeasca interesul teoreticienilor si practicienilor dreptului si prin urmare caracterul aplicativ al cercetarii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 28 sep. 2012
Categorie generala Variae
Numar Pagini 500
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-40%
Indisponibila
Imagine Noul Cod de procedura civila - comentariu pe articole
Indisponibila
Imagine Drept civil. Familia

Drept civil. Familia

72,25 lei 65,02 lei