Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Carmen Moldovan

Autoarea este lector universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, titular al cursului Drept international public. Este absolventa a aceleiasi institutii (studii de licenta, studii aprofundate si studii de doctorat). Din anul 2012 este doctor in drept, titlu obtinut in urma sustinerii tezei cu titlul Limite penale in libertatea de exprimare, sub indrumarea prof. univ. dr. Tudorel Toader. A avut calitatea de cercetator postdoctoral in cadrul Proiectului Posdru/159/1.5/S/141699, Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ, cu tema de cercetare Reflectarea viziunii europene in solutionarea conflictului dintre libertatea de exprimare si alte drepturi fundamentale in noile Coduri.

Continuarea activitatii de cercetare in domeniul libertatii de exprimare, cu privire la protejarea europeana a libertatii presei, a avut loc si in calitate de coordonator stiintific national in cadrul Grupului de cercetare juridica privind libertatea de exprimare – protectia surselor jurnalistice (organizat de ELSA International in colaborare cu Consiliul Europei, 2015-2016).

A urmat cursuri de pregatire specializate in cadrul Institutului International pentru Drepturile Omului – fondat de René Cassin (Strasbourg, 2-27 iulie 2007, pe tema Migrations et droits de l`homme) si in cadrul Academiei de Drept International de la Haga (27 iulie-14 august 2009, Sectiunea Public International Law). A participat la activitati de cercetare sau de pregatire, desfasurate la Université d`Orléans, Franta (2015), Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti (2015), Universitad de Granada, Spania (2011), Curtea Europeana a Drepturilor Omului si la Institutul International pentru drepturile omului, Strasbourg, Franta (2007).

A publicat numeroase studii si articole de specialitate in revista Dreptul, Revista de Drept Public, Revista romana de bioetica, Analele Stiintifice ale Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Seria Stiinte Juridice sau in volume ale conferintelor nationale si internationale, precum si culegeri de jurisprudenta si monografii. Mentionam dintre lucrarile publicate: Libertatea de exprimare. Principii. Restrictii. Jurisprudenta, Ed. C.H. Beck, Bucuresti, 2012;  Drept international public, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2015; Drept international public. Principii si institutii fundamentale, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2017).

Preocuparile actuale pentru cercetare sunt in legatura cu dreptul international al refugiatilor, raspunderea internationala a statelor, drept comparat al drepturilor omului, codificarea si dezvoltarea progresiva a dreptului international, consecintele nerespectarii regulilor dreptului international umanitar, raportul dintre dreptul international si dreptul intern, libertatea de exprimare.

Autoarea este si avocat in cadrul Baroului Iasi, din anul 2005.

actualizat februarie 2019

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina