Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Infractiuni economice. Practica judiciara

Autor: Iulia Ciolca
ISBN/ISSN: 978-973-1836-49-2
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 33,70 RON
30,34 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
Descriere
  „Infractiuni economice” desemneaza o gama extrem de larga de infractiuni, complexitatea termenului oferind interpretari nu numai diferite, dar si contradictorii asupra acelorasi probleme de drept.
   De aici, si vasta practica judiciara in materie, care releva opiniile pe care instantele le au cu privire la notiunea de „infractiune economica”, fiind considerate astfel de infractiuni nu numai spalarea de bani sau evaziunea fiscala, ci si alte fapte de natura penala, cum ar fi inselaciunea prin incheierea unui contract prejudiciabil pentru una dintre parti, emiterea de cecuri fara acoperire sau neglijenta in serviciu. Si aceasta, pentru ca si aici problema se pune – cel putin din perspectiva partilor – „economic”.
   Lucrarea, structurata pe cinci capitole, ofera cititorului solutii relevante din practica instantelor judecatoresti – cele mai multe nepublicate – cu privire la astfel de infractiuni cuprinse in Codul penal sau in legi speciale, precum si aspecte de ordin procedural privind urmarirea penala sau judecata, masurile preventive care se pot lua sau solutionarea actiunii civile.

Detalii tehnice
Data Aparitiei16 ian. 2008
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini536
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR