Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Raluca Mocanu

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 2002 si programul de Master Stiinte Penale la aceeasi institutie, in anul 2004. 
Intre octombrie 2005 - martie 2010 a urmat Studiile Doctorale la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, elaborand teza de doctorat cu titlul Terorismul. Aspecte juridice din dreptul penal intern si international. 
Ulterior a avut mai multe granturi de cercetare la nivel post-doctoral: granturi de scurta durata la Facultatea de Drept a Universitatii din Fribourg, Elvetia (intre 1 august - 31 octombrie 2013), la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale a Universitatii din Poitiers, Franta (intre 1 octombrie - 31 decembrie 2016) si la Woodrow Wilson for International Scholars, Washington D.C., SUA (intre 5 iulie - 29 septembrie 2017). 
De asemenea, in anul academic 2014-2015 a activat ca cercetator post-doctoral in cadrul Departamentului de Drept Penal si Criminologie la Facultatea de Drept a Universitatii din Fribourg, beneficiind de Bursa de Excelenta a Guvernului Elvetian.

Activitate profesionala:  In prezent este Lector universitar, membra a Departamentului de Drept Penal al Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti, titulara a cursului Drept penal. Infractiuni din sfera criminalitatii organizate din cadrul programului de Master, titulara a cursului Drept executional penal si titulara de seminarii la disciplinele Drept penal. Parte speciala I si II (anul III – studii licenta) si Criminologie
Incepand cu octombrie 2022 este Vice-Chair al grantului COST Action 21133 Globalization, Illicit Trade, Sustainability and Security, finantat de Uniunea Europeana. 
Membru in cadrul retelei de experti Global Initiave Against Transnational Organised Crime
Este avocat definitiv si membru al Baroului Bucuresti din anul 2003.

PublicatiiInfractiuni din sfera criminalitatii organizate, Editura Hamangiu, 2024; Fenomenul terorist. Analiza legislatiei anti-teroriste romane. Studiu comparativ, Editura Universul Juridic, 2013; Infractiuni legate de droguri. Practica judiciara, Editura Hamangiu, 2007; Agresiuni asupra fatului, in Analele Universitatii din Bucuresti, seria Drept – supliment 2014, vol. I; Traficul transnational de droguri. Contrabanda calificata, in Curierul Judiciar nr. IV/2023; Sa nu ucizi! O perspectiva europeana, in „Omuciderea. Tendinte, factori de risc si reprezentari media”, Ed. Presa Universitara Clujeana, 2023 (http://www.editura.ubbcluj.ro/www/ro/books/search.php); Incriminarea omorului in Codul penal roman. Studiu critic, in „Omuciderea. Tendinte, factori de risc si reprezentari media”, Ed. Presa Universitara Clujeana, 2023 (http://www.editura.ubbcluj.ro/www/ro/books/search.php) ; Rolul simbolic al actualei definitii a Sclaviei din dreptul penal roman. Pledoarie pentru o (re)definire adecvata necesitatii de a raspunde formelor de sclavie moderna, in Curierul Judiciar nr. 6/2023; Probleme teoretice si practice privind participatia penala (proprie si improprie) in cazul traficului international de droguri, in AUBD – Forumul Juridic nr. 2/2023 (https://drept.unibuc.ro/Nr.-2-2023-s1319-ro.htm) ; Administrarea de droguri de mare risc, in afara conditiilor legale. Interpretarea cerintei esentiale. Nota de jurisprudenta, in AUBD – Forumul Juridic nr. 1/2024 (https://drept.unibuc.ro/Nr.-1-2024-s1361-ro.htm).

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina