Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept contraventional. Vol. II. Plangeri contrav. - Culegere HJ 2014

Culegere de hotarari judecatoresti 2014
Autor: Andrei Pap
ISBN/ISSN: 978-606-27-0216-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 27,94 RON
25,14 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!
Descriere

Lucrarea Drept contraventional. Culegere de hotarari judecatoresti este rezultatul unei analize minutioase si al unei selectii riguroase a hotararilor judecatoresti pronuntate de diverse instante de judecata din tara, fiind prezentate constatarile si solutiile cele mai interesante adoptate de magistrati.

In volumul al II-lea, intitulat Plangeri contraventionale. Contestatii la executare sunt prezentate cronologic, in rezumat, hotarari judecatoresti in materie contraventionala pronuntate in anul 2014 de varii instante nationale, in diferite domenii in care legiuitorul a stabilit ca savarsirea unor fapte constituie contraventii si se sanctioneaza potrivit legii.

Lucrarea poate fi utilizata si pentru o analiza comparativa cu volumul I, astfel incat cititorul sa poata observa la ce nivel a ajuns calitatea hotararilor judecatoresti pronuntate in materie contraventionala, sub aspectul motivarii solutiilor adoptate de catre instantele din tara noastra.

Intr-un capitol distinct, autorul a expus hotarari prin care au fost solutionate contestatii la executarea silita a unor amenzi contraventionale ori despagubiri dispuse prin procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor.

In fine, in ultimul capitol al lucrarii au fost sintetizate anumite decizii – cu referire la procedura contraventionala – pronuntate de Curtea Constitutionala a Romaniei in solutionarea unor exceptii de neconstitutionalitate, decizii in care instanta noastra de contencios constitutional face cateva constatari extrem de importante cu privire la natura juridica si valoarea probatorie a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, respectiv, care este rolul judecatorului si cui revine sarcina probei in procedura de solutionare a plangerii contraventionale, dar mai ales, cum, cine si cand stabileste ca o persoana este intr-adevar vinovata de savarsirea unei contraventii.

Detalii tehnice
Data Aparitiei18 mar. 2015
Categorie generalaJurisprudenta
Numar Pagini210
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Drept contraventional. Vol. I. Reflect. Jurispr CEDO - Culegere HJ 2007-2014

Drept contraventional. Vol. I. Reflect. Jurispr CEDO - Culegere HJ 2007-2014

Culegere de hotarari judecatoresti 2007-2014
38,54 RON 34,68 RON
Indisponibila
Imagine Contestatia la executare in NCPC 03.2015

Contestatia la executare in NCPC 03.2015

practica judiciara
28,90 RON 26,01 RON