Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teste grila pentru examene de an. Editia a 3-a

Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal
ISBN/ISSN: 978-606-27-0266-3
Editura: Hamangiu
47,20 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice, ajunsa deja la a treia editie, cuprinde mai bine de 3000 de grile din cele patru materii de baza (drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal), cu unul sau doua raspunsuri corecte, corespunzatoare tematicii examenelor fiecarui an de studiu, a celor de licenta, precum si a examenelor de admitere in profesiile juridice sau de definitivat.

***

Aceasta lucrare de teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice a fost conceputa initial ca instrument de verificare a cunostintelor pentru studentii Universitatii Titu Maiorescu, in vederea pregatirii examenului de licenta. Astfel, in anul 2013 am publicat prima editie, ce insuma aproximativ 1030 de grile din dreptul civil si dreptul penal. A fost singura culegere cu teste special concepute pentru examenul de licenta.
Succesul volumului ne-a convins ca o asemenea lucrare este necesara pe piata de carte universitara si am publicat o a doua editie, cu noi grile de drept procesual penal si drept procesual civil, pentru a veni in intampinarea studentilor care pregateau si aceste materii pentru testarea la licenta. In anul 2014, dupa intrarea in vigoare a Codului penal si Codului de procedura penala, toate testele au avut la baza noile reglementari.


S-a dovedit, insa, ca cele doua editii publicate in anii anteriori au fost cumparate, in buna masura, pe langa studenti din Universitatea Titu Maiorescu, de studenti de la alte facultati de drept si de numerosi candidati la concursurile de admitere in profesiile juridice. Iar acesta a reprezentat un argument suficient de important pentru noi ca sa regandim intreaga conceptie a lucrarii, astfel incat ea sa raspunda in cat mai mare masura acestei utilizari multiple: examenele de an, examenul de licenta si concursurile de admitere sau definitivat in profesiile juridice.


In completare fata de editiile anterioare, in prezenta editie am dublat numarul de grile, o modificare semnificativa fiind aceea ca ea acopera integral institutiile de drept procesual civil si drept procesual penal ce se regasesc in tematicile pentru admiterea la INM sau barou. In total, lucrarea cuprinde acum mai bine de 3000 de grile din cele patru materii de baza, cu unul sau doua raspunsuri corecte.
Mai exact, Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice include acum 1106 teste grila din Dreptul civil, 351 din Dreptul procesual civil, 938 din Dreptul penal si 688 din Dreptul procesual penal. Dintre testele nou introduse, majoritatea au doua variante corecte de raspuns, intentia autorilor fiind atat cresterea in complexitate, cat si apropierea de modelul grilelor cu mai multe raspunsuri posibile de la admiterea in magistratura si in barou.


De subliniat ca toate raspunsurile au un corespondent in textele legale in vigoare. In plus, pentru a inlesni verificarea raspunsurilor corecte, la disciplinele Drept procesual civil si Drept procesual penal, aceste raspunsuri sunt însotite de articolul corespunzator din Codul de procedura civila si, respectiv, Codul de procedura penala.
Redactata de un colectiv de autori din cadrul Universitii Titu Maiorescu cu o bogata experienta, atat profesionala, cat si didactica, lucrarea Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice ofera studentilor un instrument de sistematizare, aprofundare si autoevaluare a cunostintelor dobandite pe parcursul anilor de studii.

PARTEA I. DREPT CIVIL DREPT PROCESUAL CIVIL

CAPITOLUL I. TEORIA GENERALA. PERSOANELE

Sectiunea I. Teoria generala 
Sectiunea a II-a. Persoanele 

CAPITOLUL II. TEORIA DREPTURILOR REALE. TEORIA GENERALA A OBLIGATIILOR CIVILE

Sectiunea I. Teoria drepturilor reale 
Sectiunea a II-a. Teoria generala a obligatiilor civile 

CAPITOLUL III. CONTRACTE SPECIALE. SUCCESIUNI 

Sectiunea I. Contracte speciale 
Sectiunea a II-a. Succesiuni 

CAPITOLUL IV. DREPT PROCESUAL CIVIL 

PARTEA A II-A. DREPT PENAL. DREPT PROCESUAL PENAL

CAPITOLUL I. DREPT PENAL – PARTEA GENERALA

CAPITOLUL II. DREPT PENAL – PARTEA SPECIALA 

CAPITOLUL III. DREPT PROCESUAL PENAL 

Neimpresionant
O carte cu grile pentru admitere care nu impresioneaza prin nimic. Raspunsurile unei parti din grilele din carte (cele de la Dr. procesual penal, Dr. procesual civil) au trimiteri la articole din Coduri, insa celelalte nu au asemenea trimiteri. Bineinteles, nu lipsesc greselile. Spre exemplu, trbiunalul NU judeca apeluri in procedura penala, desi autorii au pus varianta corecta.

{Editura Hamangiu
Buna ziua, multumim pentru feedback!
Ne pare rau ca gasiti culegerea nesatisfacatoare, eu nu pot decat sa va ofer raspunsuri pentru acele observatii punctuale. Cu privire la grila pe care ati semnalat-o, aveti perfecta dreptate, este gresita. La o culegere de 3000+ grile, e imposibil sa nu se strecoare si erori. La o asemenea grila, as crede ca e vorba de o eroare de scriere, cel mai probabil, si o vom remedia la editia urmatoare. Multumim!
Cat despre indicarea temeiurilor, daca la procedura penala si civila aceasta se poate face, tocmai pentru a ajuta candidatii in a lucra pe Cod (si pentru ca grilele la examene se fac pe Cod), la civil si penal in general e imposibil sa indici un singur articol, intrebarile prin natura lor sunt inter-institutionale.
De altfel, in descrierea culegerii am indicat clar ca doar grilele de procedura au temeiurile de drept indicate, imi pare rau daca acest aspect nu a aparut suficient de clar.
Redactorul}
Daniel | 05.05.2015 19:45
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
ok
au un grad de dificultate mediu spre usor.nici pe departe nu se apropie de nivelul inm .totusi sunt bune de "incalzire ".

{Editura Hamangiu
Buna ziua, multumim pentru feedback!
Intr-adevar, aceasta este problema cand incerci sa conceptualizezi o culegere care sa fie buna si pentru examene de an, si pentru licenta si pentru admitere.
Autorii au incercat sa acopere cat mai mult din acest spectru, iar dupa parerea mea, ca om trecut prin mare parte din aceste examene, grilele de fixare sunt musai, sedimenteaza efectiv cunostintele in casuta lor. Speram ca totusi sa va fie de folos.
Redactorul}
adrian b | 18.05.2015 15:24
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
nici pe departe
1. Mult prea multe grile cu grad de dificultate ce tinde spre 0: "Posesia: c) pentru a fi utila, nu trebuie sa fie viciata". Inteleg ca trebuie sa contina si intrebari usoare, dar nu asa usoare si nici asa de multe.
2. Greseli.
3. Intrebarile sunt asezate prea simetric in functie de numarul variantelor corecte de raspuns. La drepturi reale, de exemplu, din 219 intrebari, primele 119 au o singura varianta corecta, iar urmatoarele 100 au cate doua. Deci daca ai fost neinspirat sa arunci inainte un ochi superficial peste raspunsuri, rezolvarea grilelor nu presupune absolut nici o problema.

{Editura Hamangiu
Buna ziua,
In primul rand, va multumim pentru feedback si apreciem ca ati petrecut cateva momente oferindu-ne parerea dvs. Apoi, am sa incerc sa va raspund pe rand:
1. Pe de o parte, gradul de dificultate este stabilit de autori, iar, de pe de alta parte, perceptia grilelor reflecta nivelul dvs. de cunostinte. Faptul ca gasiti multe grile usoare poate insemna ca sunteti foarte bine pregatit. In plus, eu gasesc ca este necesara si includerea unor intrebari efectiv de fixare. V-ar surprinde in ce masura acestea sunt cele la care studentii gresesc la examene.
2. Nu excludem existenta unor erori, in mai bine de 3000 de grile e imposibil sa nu se fi strecurat cateva. V-as ruga, daca se poate, sa le semnalati in concreto, astfel incat ele sa poata fi transmise autorilor.
3. Cu privire la asezarea simetrica a numarului de raspunsuri, exista un motiv obiectiv pentru aceasta: prima editie a acestei lucrari, care a cuprins doar grile de civil si penal, avea intrebari cu o singura varianta corecta de raspuns. Autorii, creand grile noi pentru editiile urmatoare, le-au asezat in continuarea celorlalte. In afara de asta...sincer...poate ca nu ar fi trebuit sa va uitati la final inainte de a rezolva toate grilele dintr-o sectiune:) E ca si cum ai citi spoilers pentru film inainte de a merge la cinema...
Sper ca raspunsul meu sa va fi fost de folos, iar, in caz contrar, va stau la dispozitie!
Redactorul}
usus | 06.06.2015 22:08
V-a fost de ajutor aceasta recenzie? Da Nu (0/0)
Detalii tehnice
Data aparitiei15 apr. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini632
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Iosif R. Urs