Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Manuela Tabaras

Studii. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti in anul 1998. Doctor in drept Academia de Studii Economice/ Universitatea „Titu Maiorescu” din anul 2010, sub coordonarea stiintifica a prof. univ. dr. Smaranda Angheni. A urmat cursurile postuniversitare de specializare in domeniul dreptului privat organizate de Universitatea din Bucuresti (1999/2000), cursurile post-universitare de specializare in psiho-pedagogie si metodologie ale Universitatii din Bucuresti (2001), programul studiilor de master Dreptul afacerilor organizat de Universitatea „Titu Maiorescu” (2002/2004), studiile postuniversitare organizate de World Intellectual Property Organization, Geneva, Confederatia Elvetiana (2004), cursurile de Metodologia invatamantului la distanta organizate de Massey University – New Zealand (2002) si Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Juridic Superior (ARACIS) (2021), cat si peste alte 10 programe de formare ulterioare si schimburi de experienta profesionala prin Proiecte PODRU/ Erasmus, cursuri de competenta lingvistica ( British Council etc.).

Activitate profesionala. Formator la Institutul Notarial Roman – INR – pregatire initiala si pregatire continua (din 2014 pana in prezent), Formator la Institutul National de Pregatire Profesionala a Avocatilor – formare initiala (din 2000 pana in prezent), activitate didactica indelungata, incepand cu anul 1999 (preparator universitar din anul 1999, asistent universitar din anul 2002, lector universitar din anul 2007 si conferentiar universitar din anul 2012), cadru didactic asociat la universitati din tara si strainatate (Academia de Studii Economice si Faculté de Droit, d'Economie et de Gestion, L'Université d'Orléans, Franta). Fost avocat in Baroul Bucuresti (in perioada 1998-2007), in prezent notar public (din 2008 pana in prezent), cadru didactic cooptat in comisii de elaborarea de subiecte de concurs/examen, respectiv de solutionare a contestatiilor din cadrul concursului de admitere in profesie/schimbare a sediilor – Institutul Notarial Roman (din 2014);. Secretar de redactie – Analele UTM – Facultatea de Drept (2002-2007), Secretar de catedra, Director departament ID (2002-2007), membru Senat, Comisie de etica si disciplina, Consiliul de Administratie – Universitatea „Titu Maiorescu”, Prodecan (2007-2008), Decan – Facultatea de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” (2020 - prezent), membru in asociatii profesionale nationale si internationale.

Publicatii. Autoare a numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate printre care: Teza de doctorat: Obligatiile si raspunderea asiguratorului in contractul de asigurare; Legislatia asigurarilor si reasigurarilor in Romania. Comentarii si explicatii, Ed.CH Beck, Legislatia asigurarilor si societatilor de asigurare, Ed. Wolters Kluwer, Dreptul asigurarilor – curs de invatamant la distanta, Ed. Renaaissance, Bucuresti; Noua asigurare RCA si sistemul bonus-malus. Implicatii teoretice si practice ale noilor norme de asigurare, Curierul judiciar, nr. 1/2010, Ed. CH Beck, Bucuresti; Fundamentele raspunderii asiguratorului, Analele Universitatii Titu Maiorescu; Principiile raspunderii juridice a asiguratorului, Revista Romana de Drept al Afacerilor nr. 5/2006, Ed. Wolters Kluwer; Contractul de asigurare, contract de adeziune sau negociat?, Curierul Judiciar nr. 11/2006, Ed. CH Beck, Bucuresti; Acoperirea riscului de insolvabilitate generala, Curierul Judiciar nr. 9/2006, Ed. CH Beck; Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal, Ed. Hamangiu, (2015 pana in prezent); Organizarea magistraturii, avocaturii, a activitatii consilierilor juridici, a activitatii notariale si a executorilor judecatoresti, Ed. Universitatii Titu Maiorescu; Teoria generala a dreptului II. Organizarea si administrarea justitiei si Organizarea profesiilor juridice, Ed. Universitatii Titu Maiorescu; Contracte speciale, Ed.CH Beck; Contractele mileniului III, Ed. Rentrop&Straton Grup de editura si consultanta in afaceri; Consilier: Modele de contracte si formulare de procedura juridica, Ed. Rentrop & Straton Grup de editura si consultanta in afaceri; Daune-interese. Dobanzi. Penalitati. Raspunderea contractuala, Ed. C.H. Beck, Bucuresti; Cadastru si publicitate imobiliara. Culegere de practica judiciara, Ed. CH. Beck; Exceptii de fond in procesul civil, Ed. C.H. Beck; Contestatia la executare, Ed. C.H. Beck, Bucuresti; Buletinul Jurisprudentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Curtea Suprema de Justitie), Ed. All Beck, Enciclopedia Juridica Romana, vol. I – Ed. Universul Juridic.

Actualizat aprilie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina