Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Concurs de admitere la INM si Magistratura 2015. Proba 1. Grile. Penal si Procesual penal

ISBN/ISSN: 978-606-18-0457-3
Editura: C.H. Beck
49,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Facultatea de Drept ofera absolventilor posibilitatea de a-si desfasura ulterior activitatea ca magistrati, grefieri, avocati, consilieri juridici, notari publici, executori judecatoresti, consilieri de probatiune, lucratori de politie judiciara, practicieni in insolventa, consilieri de proprietatea intelectuala, cadre didactice etc. Cei care decid sa devina magistrati trebuie sa se asigure ca indeplinesc conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si sa sustina cu succes concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (imediat dupa absolvire) sau concursul de admitere directa in magistratura (pentru cei cu minim 5 ani vechime in specialitate juridica), organizate potrivit regulamentelor aprobate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit actualelor reglementari, concursul de admitere consta in sase probe: trei de concurs (verificarea cunostintelor juridice, verificarea rationamentului logic, interviul) si trei examinari ulterioare (verificarea conditiei de buna reputatie, examinarea medicala, verificarea aptitudinii psihologice).

Prezenta colectie de intrebari grila a fost alcatuita tinandu-se cont de propunerile privind tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2015, propuse de Institutul National al Magistraturii la 27 februarie 2015. Pentru concursul din acest an tematica corespunde in intregime noului Cod penal si noului Cod de procedura penala.

Editia de fata aduce un plus de 100 teste grila fata de editia din 2014, precum si un instrument foarte util pentru domeniul penal, si anume un inventar al deciziilor Curtii Constitutionale prin care s-a constatat neconstitutionalitatea si al deciziilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala si pentru solutionarea recursurilor in interesul legii.

Din cuprins:
•    670 teste grila penal si procesual penal
•    tematica si bibliografia concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii si de admitere in magistratura, sesiunea august-octombrie 2015
•    Decizii ale Curtii Constitutionale de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate
•    Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
•    Decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii
•    188 teste grila – Drept penal. Partea generala
•    108 teste grila – Drept penal. Partea speciala
•    228 teste grila – Drept procesual penal. Partea generala
•    146 teste grila – Drept procesual penal. Partea speciala.


Puncte forte:
•    intrebari tip grila alcatuite intr-o modalitate complexa
•    este testat atat nivelul de cunoastere a noului Cod penal si a noului Cod de procedura penala, cat si rationamentul logic al candidatilor
•    raspunsurile corecte se regasesc exclusiv in textele cuprinse in noile Coduri
•    grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indica raspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident.

Disclaimer al autorului
„Desi ocup in prezent functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu fac parte din comisiile de admitere sau de alcatuire a subiectelor ori de rezolvare a contestatiilor. Prezenta lucrare reflecta exclusiv opinia mea cu privire la modul de alcatuire a intrebarilor tip grila de la concursurile din acest an”.

Despre autor:
Cristi DANILET este judecator si doctor in drept, cadru didactic la materiile penal – partea speciala si procedura penala, formator la Institutul National al Magistraturii, membru ales in Consiliul Superior al Magistraturii.

Detalii tehnice
Data aparitiei22 apr. 2015
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini216
Tip copertaCarte brosata