Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura insolventei. Raspunderea membrilor organelor de conducere.Practica judiciara

ISBN/ISSN: 978-606-522-544-2
Editura: Hamangiu
24,10 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

    Tot mai multe societati comerciale ajung in stare de insolventa, uneori cererile fiind formulate chiar de catre acestea, insa, de cele mai multe ori, cererile sunt formulate de creditorii ce nu reusesc sa-si recupereze banii.

   In majoritatea cauzelor, in mod intentionat sau nu, societatile falite nu au bani in conturi sau bunuri ce pot fi valorificate, fiind practic imposibila indestularea creditorilor inscrisi la masa credala.

   In aceasta situatie, legiuitorul, prin dispozitiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, a prevazut posibilitatea creditorilor de a solicita instantei de judecata, ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin faptele expres prevazute de textul de lege.

   Prin cele 73 de spete prezentate, prezenta lucrare arata cazurile prevazute de Legea insolventei pentru antrenarea raspunderii membrilor organelor de conducere si, in special, a administratorului.

Detalii tehnice
Data aparitiei27 sept. 2011
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini288
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si