Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Procedura insolventei. Deschiderea procedurii

ISBN/ISSN: 978-606-522-217-5
Editura: Hamangiu
22,20 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata
  Aceasta carte face parte dintr-o serie mai ampla de comentarii dedicate procedurii insolventei, serie deschisa cu volumele privind Raspunderea membrilor organelor de conducere si Procedura insolventei. Partea generala.

  In prima parte a lucrarii sunt analizate aspectele generale legate de notiunea si categoriile insolventei, probarea ei, mecanismul de aparitie si categorii ale acesteia.

  Partea a doua a lucrarii trateaza pe larg, cu numeroase exemple din practica instantelor judecatoresti, probleme legate de deschiderea procedurii insolventei: cererea introductiva si judecata ei, cerintele legale pentru deschiderea procedurii, hotararea de deschidere a procedurii si caile de atac impotriva ei, toate acestea analizate prin prisma modificarilor aduse legii insolventei prin Legea nr. 277/2009 pentru aprobarea O.U.G. nr. 173/2008.

  Intelegerea in mod corect a preceptelor insolventei si a conditiilor de deschidere a procedurii poate preveni impotmolirea procedurii in situatii atipice, derularea acesteia in mod netemeinic si nelegal, poate preveni caderea practicianului in tentatia exercitarii atributiilor ca intr-o afacere particulara, dincolo de limitele pozitiei publice pe care o ocupa in procedura, poate conditiona judecatorul sa aplice dreptul in sine, iar nu opinia proprie despre echitate.

Capitolul I. Insolventa

Sectiunea 1. Aspecte generale

Sectiunea 2. Categorii ale insolventei

Sectiunea a 3-a. Mecanismul aparitiei insolventei

Sectiunea a 4-a. Sistemul procedurii insolventei

Capitolul II. Deschiderea procedurii

Sectiunea 1. Cererile introductive

Sectiunea a 2-a Judecata cererilor introductive

Sectiunea a 3-a Cerintele (conditiile) legale pentru deschiderea procedurii

Sectiunea a 4-a. Hotararea de deschidere a procedurii

Detalii tehnice
Data aparitiei23 dec. 2009
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini232
Tip copertaCarte brosata