Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raspunderea producatorului pentru calitatea produselor alimentare

Autor: Madalina Dinu
ISBN/ISSN: 978-606-27-0495-7
Editura: Hamangiu
45,00 lei
40,50 lei
Disponibilitate: In stoc

In zilele noastre, din pacate, pericolul inregistrat de alimentele neconforme normelor de protectia consumatorilor este din ce in ce mai evident, iar incalcarea legislatiei din domeniu genereaza adevarate tragedii. Un exemplu de actualitate si mult mediatizat este scandalul cu privire la bacteria Escherichia Coli (E. coli), care a facut ravagii in randul nou-nascutilor din Romania.

Introducerea pe piata alimentara de alimente neconforme va atrage raspunderea producatorului, asadar este foarte important ca in cazul ivirii unei astfel de „probleme” care a pus sau pune in continuare in pericol sanatatea, consumatorul – orice persoana, chiar fara studii juridice – sa stie cui sa se adreseze pentru gasirea unei solutii si implicit a celui responsabil.

In lucrarea de fata, autoarea vine in sprijinul celor interesati, explicand si detaliind reglementarea esentiala in domeniu (cadru normativ neunitar si dispersat), demers binevenit avand in vedere si existenta unei „suprareglementari” ce abunda in inadvertente de natura a crea confuzii celor interesati de aceasta problematica. Astfel, trateaza particularitatile privind raportul dintre producator si consumator, raspunderea civila contractuala, delictuala, contraventionala si penala a producatorului.

In plus, pentru atragerea raspunderii mentionate mai sus, consumatorul trebuie, evident, sa cunoasca autoritatile cu atributii in materia securitatii sigurantei alimentare (Autoritatea Nationala de Protectie a Consumatorilor si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor) si calea de acces catre acestea. In acest sens, cartea reprezinta un instrument de utilitate atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, adresat oricarei persoane interesate de problematica abordata.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 17 mar. 2016
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 324
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Somatia de plata si ordonanta de plata

Somatia de plata si ordonanta de plata

Practica judiciara si reglementarea din noul Cod de procedura civila
26,97 lei 24,28 lei
Indisponibila
Imagine Siguranta pentru produsele alimentare

Siguranta pentru produsele alimentare

Norme juridice nationale si internationale
43,35 lei 39,01 lei
De acelasi Autor
NOU
Drept procesual civil - Madalina Dinu

Drept procesual civil

75,00 lei 67,50 lei

Legislatia profesiei de avocat. Editia 2019

Editie ingrijita si adnotata de Madalina Dinu
33,00 lei 29,70 lei
Din aceeasi Categorie