Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de vanzare-cumparare de actiuni

in reglementarea noului Cod civil
ISBN/ISSN: 978-973-115-980-5
Editura: C.H. Beck
99,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Economia de piata are doi piloni fundamentali: creditul si piata de capital. De esenta sa este insa piata de capital, intrucat creditul exista in orice forma de organizare umana.

Functionarea pietelor financiare trebuie sa vizeze realizarea unui interes public. Ignorarea acestui deziderat, prezenta mult prea diluata a dreptului pe pietele de capital a reprezentat, la sfarsitul anului 2007, o cauza centrala a declansarii crizei financiare globale.

De aceea, un examen stiintific al tranzactiei bursiere, al actului translativ de proprietate care transfera in zilele noastre cele mai mari valori, realizat in cadrul unei ample lucrari, reprezinta un demers necesar. Propunerile de lege ferenda care rezulta in urma acestei analize nu sunt decat expresia fireasca a unei duble necesitati: aceea de crestere a increderii investitorilor in piata de capital din Romania prin introducerea unor norme clare, facil de pus in aplicare si aceea de integrare a dreptului pietei de capital in sistemul de drept roman, parte la randul lui a arhitecturii juridice a Uniunii Europene.

Detalii tehnice
Data aparitiei31 ian. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini552
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Dolul. Interferente
Indisponibila
Drept comercial actualizat 2012 autor Vasile Nemes
Indisponibila
Imagine Riscurile in contracte

Riscurile in contracte

de la vechiul la Noul Cod civil
55,00 RON 55,00 RON
DE ACELASI AUTOR - Cristian Dutescu