Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Contractul de societate conform noului Cod civil

ISBN/ISSN: 978-606-27-0037-9
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 37,60 RON
33,81 RON
Disponibilitate: IN STOC

Prezenta lucrare este dedicata contractului de societate, unul dintre cele mai utilizate contracte in lumea de astazi, astfel cum este reglementat de noul Cod civil si Legea societatilor nr. 31/1990.

Sunt analizate, pe rand, conditiile generale de valabilitate si elementele specifice ale contractului, efectele si modificarea acestuia, consecintele juridice ale nerespectarii cerintelor legale privind constituirea societatilor. In continuare, dupa detalierea tipurilor de entitati contractuale cu scop lucrativ  (societatea simpla, societatile reglementate de Legea nr. 31/1990, asocierea in participatie, societatile profesionale cu personalitate juridica, societatile cooperative, organizatiile cooperatiste, societatile agricole si societatea europeana), sunt prezentate succint o serie de institutii juridice si forme organizatorice invecinate contractului de societate (patrimoniul de afectatiune, indiviziunea, fiducia, asociatiile, fundatiile, grupurile de interes economic).

Stilul este unul accesibil, clar si concis, ceea ce permite utilizarea cartii atat de catre practicieni si alti specialisti ai dreptului, cat si de studentii facultatilor de drept, precum si de cei care doresc sa se familiarizeze cu materia contractului de societate sau sa aprofundeze acest domeniu.

Contractul de societate conform noului Cod civil
Stilul este -  asa cum zice si prezentarea - accesibil, clar si concis.
Anonim | 27.08.2014 13:23
Buna
Carte foarte buna pentru domeniul abordat.
Prezentare obiectiva.
Recomand
Larisa Ion | 01.09.2014 19:49
Detalii tehnice
Data Aparitiei08 iul. 2014
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini360
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Iolanda Elena Cadariu-Lungu
DIN ACEEASI CATEGORIE - Drept civil
-25%
In curand
Pachet Jurisprudenta obligatorie 2022
-15%
In curand
Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

Jurisprudenta obligatorie pentru aplicarea Codului civil. Actualizata 3 ianuarie 2022

• deciziile Curtii Constitutionale • hotararile prealabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind dezlegarea unor chestiuni de drept • recursurile in interesul legii
70,00 RON 59,50 RON