Lucrarea Probe si prezumtii in procesul penal. Comentarii din jurisprudenta explica elementele de evaluare ale probatoriului prin intermediul practicii judiciare. Convingerea instantei cu privire la caracterul fondat al solicitarilor formulate de catre acuzare sau aparare poate rezulta dintr-un cumul de fapte ori poate rezulta dintr-un ansamblu de indicii sau de prezumtii necombatute, suficient de grave, precise si concordante. Instanta isi poate intemeia insa hotararea pe ansamblul de indicii sau prezumtii, doar daca au greutatea si puterea de a naste probabilitatea faptului pretins.
Jurisprudenta selectionata ofera un punct de plecare in aplicarea legii penale cu privire la probe si prezumtii. O hotarare de condamnare nu se poate dispune nici pe baza unei presupuneri nesustinuta de informatii si de probe si nici pe baza unor probe care indica o conduita ilicita ori de natura sa puna in pericol valori sociale, dar fara legatura cu modul in care legiuitorul a incriminat fapta.
Totodata, lucrarea Probe si prezumtii in procesul penal. Comentarii din jurisprudenta prezinta cauze diverse, inclusiv in materia recursului in casatie sau in ceea ce priveste procedura camerei preliminare, in care s-a procedat la un control jurisdictional, precum si solutiile adoptate.