Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Inscrierea creantelor in tabelul creditorilor. Consideratii teoretice si practice

ISBN/ISSN: 978-606-39-0643-5
99,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea a fost conceputa in vederea facilitarii procesului de invatare si interpretare a normelor care reglementeaza conduita participantilor la procedura insolventei, respectiv, in principal, creditorii, debitorul, administratorul/lichidatorul judiciar si judecatorul sindic, ca for decizional. Sunt evidentiate principalele aspecte legislative in materia insolventei, prin expunerea unor pasaje normative relevante, dar si, mai ales, prin redarea si explicarea unor bogate elemente jurisprudentiale ce ancoreaza atat abordarea autorului, dar si specificul prezentei discipline juridice in pragmatismul actului didactic si al celui judiciar, totodata.
 
Lucrarea cuprinde aspecte de natura istorica cu privire la procedurile de insolventa (in special, trimiteri istorice la dreptul roman), insa cea mai mare parte a ei se concentreaza pe prezentarea legislatiei pozitive incidente, pe analizarea elementelor sale in raport cu legislatia anterioara si pe relatarea activa a unei parti jurisprudentiale recente in materia insolventei.
 
Prezenta lucrare reprezinta mai mult decat o simpla compilatie jurisprudentiala de ordin recent. Astfel, in cadrul sau, s-a incercat si s-a reusit corelarea explicativa a elementelor legislative relevante, care reglementeaza procedura insolventei, cu datele jurisprudentiale cele mai recente, conexiunea dintre cele doua paliere servind, la nivel calitativ superior, la intelegerea materiei insolventei in context real, pragmatico-judiciar.
 
Publicul-tinta
Lucrarea Inscrierea creantelor in tabelul creditorilor. Consideratii teoretice si practice se adreseaza:
-  studentilor care se pregatesc la disciplina Dreptul/Procedura insolventei;
- participantilor la procedura insolventei, in special, administratorilor/lichidatorilor judiciari, judecatorilor sindici, instantelor judecatoresti, dar si avocatilor specializati pe reprezentarea in litigii din sfera insolventei;
- oricaror teoreticieni si practicieni ai dreptului care doresc sa-si clarifice/consolideze cunostintele, intr-o maniera pragmatica, in materia insolventei.
 
Despre autor:
           
Jud. dr. Marcela Comsa, Curtea de Apel Brasov; judecator detasat la Ministerul Justitiei – Directia Elaborare Acte Normative; doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, cu titlul tezei de doctorat „Insolventa transfrontaliera”; formator al Institutului National al Magistraturii pentru evaluarea magistratilor; membru al Comisiei de redactare a Legii insolventei din 2005 si de elaborare a Codului insolventei (2012-2014).

Detalii tehnice
Data aparitiei08 iul. 2020
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini650
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata