Lucrarea este structurata astfel cum se regasesc dispozitiile privind executarea in Codul de procedura penala, iar daca nu a fost tratat distinct capitolul privind executarea pedepselor principale este pentru ca aceasta problema se regaseste practic in toate celelalte capitole, in special in cele privind schimbari in executare, modificari ale pedepselor, precum si in capitolul care abordeaza problema contestatiei la executare, acestea fiind de altfel si cele care genereaza cele mai multe discutii in practica.
Se vor regasi si spete ale instantei supreme, pronuntate in urma cu multi ani – ca acelea privind executarea pedepsei la locul de munca sau executarea intr-o inchisoare militara, stiut fiind ca aceste institutii au o aplicabilitate restransa, in ultimii ani fiind pronuntate putine hotarari prin care s-au dispus asemenea modalitati de executare a pedepselor.
Capitolul I. Dispozitii generale. Data la care hotarârile penale ramân definitive si devin executorii. Cazuri în care hotarârile penale sunt executorii, desi nu sunt definitive
Capitolul II. Executarea pedepsei principale a închisorii militare
Capitolul III. Executarea pedepselor complementare
Capitolul IV. Executarea masurilor de siguranta
Capitolul V. Executarea dispozitiilor civile din hotarâri
Capitolul VI. Schimbari în executarea unor hotarâri
Capitolul VI. Amânarea executarii pedepsei închisorii
Capitolul VIII. Întreruperea executarii pedepsei închisorii
Capitolul IX. Înlaturarea sau modificarea executarii pedepsei
Capitolul X. Contestatia la executare
Capitolul XI. Executarea pedepselor de catre minori
Capitolul XII. Asistenta juridica internationala si procedura extradarii
Index alfabetic