Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept penal roman. Partea speciala. Conform noului Cod penal

ISBN/ISSN: 978-606-673-480-6
37,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Lucrarea Drept penal roman. Partea speciala este destinata cu prioritate studentilor, ca materie pentru examenul de an si de licenta, dar si candidatilor la concursul de admitere in avocatura sau magistratura. Programa universitara este respectata, iar astfel, cursul se inscrie in rigorile impuse. Totodata, lucrarea poate fi utila si practicienilor in domeniul dreptului penal, care vor gasi la finalul prezentarii sectiunea „Evoluta legislativa”, ce le va fi utila in situatiile delicate ce pot aparea in aceasta perioada tranzitorie, cand in procese se vor aplica ambele coduri, fiind punctate astfel diferentele dintre cele doua reglementari.

Structura de studiu a infractiunii este analizata din perspectiva fiecarei infractiuni, unde, asa cum am obisnuit deja cititorul nostru, am folosit anumiti termeni personalizati, pe care noi ii consideram proprii pentru ceea ce reprezinta. Astfel, am prezentat obiectul protectiei penale (obiectul juridic si obiectul material), subiectii, conditia premisa, continutul constitutiv (latura obiectiva si latura subiectiva), formele, modalitatile si sanctiunile, explicatii de interes practic (legatura cu alte infractiuni si aspecte procesuale) si, in final, evoluta legislativa.

Consideram ca prezentul curs poate fi un instrument de lucru necesar si eficient in activitatea celor care lucreaza in domenii care presupun cunoasterea prevederilor dreptului penal special.

Detalii tehnice
Data aparitiei07 nov. 2014
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini360
Tip copertaCarte brosata