Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Modificarile Codului muncii si ale legii dialogului social

ISBN/ISSN: 978-973-127-562-8
29,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Atata vreme cat noi, ca juristi, slujim ideea de progres prin drept - factor de civilizare a relatiei interumane si de ameliorare a individului in raporturile sale cu ceilalti si in raport cu realitati constituite - statul si comunitatile locale -, avem datoria sa fim de partea progresului. Iar ca specialisti in dreptul muncii, avem datoria de a intelege, in primul rand, ca Dreptul muncii este un drept in favoarea lucratorului.


Dreptul muncii nu este un drept egalitarist juridic, cum e dreptul civil, dreptul muncii pune niste accente in plus pentru lucrator, pentru ca asta a fost ratiunea lui de a se naste, altfel, locatio operarum rezolva problema. Contractul de antrepriza sau de inchiriere de servicii rezolva din timpul romanilor problema muncii prestate in favoarea altei persoane, astfel nu era nevoie de tot acest corpus de principii.


Este de datoria noastra ca juristi in sec. XXI in Romania, chiar daca avem optiuni diferite, sa incercam sa aplicam principiile de drept. Orice abandon al lor se razbuna in timp si se razbuna ingrozitor, cum ne arata istoria moderna a Europei, orice abandon al principiilor se plateste, ca in conventiile de anatocism, dobanda este mult mai mare decat capitalul. Noi avem datoria de a spune adevarul pe masura priceperii noastre, pe masura capacitatii noastre intelective, dar cu onestitate obligatorie.
Prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu

Detalii tehnice
Data aparitiei09 nov. 2011
Categorie generalaLegislatie
Numar pagini202
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Alexandru Athanasiu
Indisponibila
Dreptul muncii. Note de curs - Athanasiu, Vlasceanu
Indisponibila
Imagine Cumulul pensiei cu venitul profesional

Cumulul pensiei cu venitul profesional

Privire speciala asupra cazului judecatorilor Curtii Constitutionale
14,90 RON