Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Cumulul pensiei cu venitul profesional

Privire speciala asupra cazului judecatorilor Curtii Constitutionale
ISBN/ISSN: 978-606-18-0118-3
Editura: C.H. Beck
14,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Problemele ce se ridica in legatura cu posibilitatea cumularii pensiei cu venitul profesional sunt numeroase, iar reglementarile in vigoare nu ofera solutii de natura a raspunde tuturor intrebarilor ce pot aparea in practica in legatura cu aceasta institutie.

In prezentul studiu ne propunem sa realizam o analiza detaliata a conditiilor in care este permis cumulul pensiei cu venitul profesional, cu privire in mod special asupra modului in care a fost reglementat acest cumul in cazul judecatorilor Curtii Constitutionale.

In vederea atingerii obiectivului propus, apreciem ca se impune, in primul rand, realizarea distinctiei intre cumulul de functii și cumulul de calitati. Totodata, prezentarea evolutiei legislative in domeniul analizat ofera premisele necesare pentru interpretarea corecta a reglementarilor in vigoare. La randul lor, dispozitiile legale ce reglementeaza cumulul de functii trebuie interpretate sistematic și in stransa corelatie cu tratatele internationale la care Romania este parte.

Partea a doua a studiului se concentreaza pe analizarea dreptului judecatorilor Curtii Constitutionale de a cumula indemnizatia la care sunt indreptatiti cu pensia. In legatura cu acest aspect se ridica o serie de probleme, referitoare atat la tipul de pensie ce poate fi cumulata cu indemnizatia, cat și la natura juridica a pensiei de serviciu, respectiv conditiile de acordare a acesteia.

In final, pe langa expunerea concluziilor articolului, vom formula o serie de propuneri de lege ferenda, concretizate prin elaborarea unor texte de acte normative, a caror redactare, in prezent, este deficitara.

Detalii tehnice
Data aparitiei03 dec. 2012
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini64
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Dobanda legala pentru obligatiile banesti O.G. nr. 13/2011 comentata autor Ana-Maria Mateescu
Indisponibila
Imagine Drepturile mamei
Indisponibila
Imagine CAS, pensii si indemnizatii. Recalcularea pensiilor