Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Conventia europeana a drepturilor omului. Comentariu pe articole

ed. a 2-a
ISBN/ISSN: 978-973-115-676-7
Editura: C.H. Beck
299,00 lei
269,10 lei
Disponibilitate: In stoc
   La cinci, respectiv patru ani de la aparitia primei editii a lucrarii Conventia europeana a drepturilor omului. Comentariu pe articole, reeditarea si readucerea ei la zi s-au impus cu necesitate absoluta. Noua editie pe care o propunem cititorilor este elaborata la sugestia pertinenta a Editurii C.H. Beck într-un singur volum, în care sunt tratate atât drepturile substantiale reglementate de Conventie, cât si, în ordinea stricta a textelor (art. 19-59), procedura în fata Curtii, executarea hotarârilor si celelalte probleme legate de regimul juridic al tratatului international care este Conventia: notificare, rezerve, denuntare, intrare în vigoare, dupa care sunt tratate drepturile si libertatile garantate prin protocoalele aditionale la Conventie.
   Cititorul va observa cu usurinta evolutia jurisprudentei Curtii în intervalul relativ scurt de timp scurs de la aparitia primei editii a lucrarii, practic în privinta tuturor drepturilor si libertatilor cuprinse în sistemul european de protectie a drepturilor omului. De asemenea, daca la aparitia celui de al doilea volum al primei editii (2006) se astepta cu multa nerabdare în cercurile Consiliului Europei intrarea în vigoare a Protocolului nr. 14 la Conventie, menit sa modifice, în sensul relativei ei simplificari, procedura în fata Curtii, prin ratificarea acestui Protocol de catre Rusia în februarie 2010, la 1 iunie anul acesta dispozitiile sale au devenit „operationale”. În esenta, acestea privesc introducerea posibilitatii declararii unor cereri ca inadmisibile de catre un complet de judecator unic, posibilitatea examinarii unor cereri admisibile ce au ca obiect drepturi si libertati cu privire la care exista o jurisprudenta „bine stabilita” a Curtii de catre Comitetele de trei judecatori si introducerea unui nou criteriu de admisibilitate, anume reclamantul sa fi suferit un „prejudiciu important” prin încalcarea dreptului garantat de Conventie pe care o pretinde prin cererea sa (art. 35 § 3 lit. b).

Titlul I. Drepturi si libertati
Titlul II. Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Titlul III. Dispozitii diverse
Protocolul aditional la Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale (Paris, 20 martie 1952
Protocolul nr. 4 la Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale, recunoscând anumite drepturi si libertati, altele decât cele care fi  gureaza deja în Conventie si în primul Protocol aditional la Conventie (Strasbourg, 16 septembrie 1963)
Protocolul nr. 7 la Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale (Strasbourg, 22 noiembrie 1984)
Protocolul nr. 12 la Conventia pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale (Roma, 4 noiembrie 2000)

Detalii tehnice
Data Aparitiei 30 sep. 2010
Categorie generala Coduri si legi comentate
Numar Pagini 1920
Format Carte cartonata
Editie a 2-a
Alti clienti au cumparat si
De acelasi Autor
Indisponibila
Drept civil. Drepturile reale principale - ed 3_Birsan

Drept civil. Drepturile reale principale

editia a 3-a, revizuita si actualizata
85,00 lei 76,50 lei
Indisponibila
Imagine Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita

Drept civil. Drepturile reale principale. Editie revizuita

editia a 2-a, revizuita si actualizata
79,00 lei 71,10 lei
-15%
Indisponibila
Imagine Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil

editie revizuita si actualizata pana la data de 20 septembrie 2013
76,10 lei 64,69 lei