Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Drept international public

ISBN/ISSN: 978-606-39-0773-9
100,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Dezideratul nostru este ca prezentul demers stiintific sa reprezinte un instrument de lucru eficient pentru studenti si cursanti ai diferitelor programe de studiu in materie, pentru specialistii care activeaza in domeniu, si, totodata, pentru alte categorii de persoane interesate de studiul Dreptului international public.

Am considerat util faptul de a prezenta, ab initio, anumite notiuni introductive de Teoria Generala a Dreptului si de Drept Constitutional, deoarece consultarea lor imediata poate facilita intelegerea rapida si fixarea unor institutii specifice Dreptului international public explicate in prezenta lucrare.

Ramanem constanti in sustinerea afirmatiei conform careia o carte buna se prezinta prin ea insasi.
 

Ampla lucrare a domnului Vladoiu acopera, in cele 14 capitole, toate domeniile majore ale dreptului international public si ia in considerare noile evolutii legate de codificarea dreptului international de catre Comisia de Drept International, practica statului si deciziile instantelor si tribunalelor internationale, in special cele ale Curtii Internationale de Justitie.
Pe langa analiza riguroasa, cartea contine in anexe cele mai importante reglementari internationale si nationale in materia dreptului international public. Ne referim aici printre altele la Carta Organizatiei Natiunilor Unite, Conventiile de la Geneva, Conventia de la Viena privind dreptul tratatelor, Conventia privind statutul refugiatilor, Conventia Europeana cu privire la cetatenie, Constitutia Romaniei, etc.
Aceasta carte este un instrument ideal de invatare atat pentru studentii facultatilor de profil, cat si pentru alte persoane interesate de problematicile complexe ale dreptului international public.

Bogdan Bucatariu

Detalii tehnice
Data aparitiei13 apr. 2021
Categorie generalaVariae
Numar pagini722
Tip coperta170x240 mm, Carte brosata