Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Curierul fiscal, nr. 5/2014

ISBN/ISSN: 1841-7779
Editura: C.H. Beck
28,90 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Cea de-a 100 editie a Revistei Curierul fiscal, in luna mai, debuteaza cu Editorial:
„La finalul anului 2005 a aparut ideea. Apoi, in luna februarie 2006 se consemna aparitia unei initiative care ulterior s-a dovedit a fi un succes: Revista Curierul fiscal. Timpul a trecut si am ajuns astazi la numarul 100. Ce a insemnat aceasta perioada: multe sedinte de redactie; cateva mii de articole scrise, recenzate si o mare parte publicate; mii de informatii utile pentru cititori; intoarcerea fiscalitatii pe toate fetele pentru a-i afla secretele; aprecieri primite de la cititori.
Multumim tuturor celor implicati in a da viata acestei reviste, care prin priceperea si pasiunea lor au facut din Curierul fiscal un etalon pe piata publicatiilor de specialitate din Romania. Multumim, de asemenea, autorilor pentru calitatea articolelor scrise. Multumim, nu in ultimul rand, cititorilor, pentru ca fara ei nu am exista si ii asiguram ca vom fi alaturi de ei in continuare.”

• Rubrica Info curier cuprinde:
- legislatia fiscal-contabila nationala si europeana publicata in Monitorul Oficial si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in perioada 14 aprilie - 11 mai 2014
- agenda obligatiilor fiscale pe luna iunie 2014

YIN
- articolul semnat de Emilian Miricescu  analizeaza in ce masura exista corespondenta intre CAS si pensia publica.

Impozite directe
- articolul semnat de Sorin Roman (Tax Manager, BDO Tax Cluj) analizeaza cum se efectueaza estimarile (cheltuielile angajate sau provizioanele) si cum vor conduce ele la ajustarea situatiilor financiare.
- articolul semnat de Ciprian Paun (conf.univ.dr, avocat Baroul Cluj) analizeaza fiscalizarea pierderilor in structuri de tip Grup in cadrul UE.
- articolul semnat de Andreea Geacu, Bogdan Gheorghiu (Senior consultant/Senior Manager, Tax Advisory Services, Mazars) analizeaza noile masuri de scutire de impozit a profitului reinvestit introduse prin O.U.G. nr. 19/2014.

Impozite indirecte
- articolul semnat de Adrian Benta (Consultant fiscal) prezinta o speta privind achizitiile intracomunitare de bunuri efectuate de o unitate de cult religios, neinregistrata in scopuri de TVA.
- articolul semnat de Razvan Graure (Partener, Musat si Asociatii) prezinta subiectul cupoanelor valorice intrucat nu exista reglementari clare si uniforme la nivelul UE in materie de TVA cu privire la tratamentul operatiunilor care implica astfel de cupoane.
- articolul semnat de Ludmila Leontiev, Alexandru Banu (Manager/Consultant senior, Departamentul de consultanta fiscala, PwC) trateaza contradictia dintre legislatia primara fiscala (Codul fiscal) si cea secundara (Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal) in ceea ce priveste produsele energetice ce pot deveni purtatoare de accize.

Dreptul afacerilor
- articolul semnat de Ciprian Paun (conf.univ.dr, avocat Baroul Cluj) prezinta aplicabilitatea regimului fiscal aplicabil societatilor mama si a filialelor din state membre diferite din perspectiva jurisprudentei CJUE.

Analize, Opinii
- articolul semnat de Ionut Simion, Georgiana Gheorghe (Partener/Consultant senior, Departamentul de consultanta fiscala si juridica, PwC) prezinta preturile de transfer din prisma exercitiului de pregatire a dosarului de preturi de transfer care a condus la controverse privind cerintele de documentare.
- articolul semnat de Liviu-Mihai Gheorghiu, Gratiela Bogaciu (Assustant Manager/Tax Consultant, Transfer Pricing services, KPMG Romania) prezinta contextul international actual si date statistice la nivelul UE cu privire la preturile de transfer, dat fiind faptul ca subiectul preturilor de transfer a ajuns pe agenda summit-ului G8 din 2013.
- articolul semnat de Emanuela Matei (Jurismaster – Drept Comercial European, Of Counsel, Mircea si Asociatii) analizeaza problema compatibilitatii sistemului comun al taxei pe tranzactiile financiare cu dreptul UE.

Jurisprudenta fiscala
- Jurisprudenta fiscala nationala: Emanuel Albu (judecator dr., Inalta Curte de Casatie si Justitie) prezinta o hotarare a ICCJ cu privire la impozitul pe profit, Tva si baza de impozitare, dar si o hotarare privind Garda Financiara si procesul-verbal prin care au fost dispuse masuri financiar contrabile.
- Jurisprudenta fiscala a Curtii de Justitie a Uniunii Europene: hotararea din 3 aprilie 2014 avand ca obiect 2 cereri de decizie preliminara in procedurile in procedurile Hauptzollamt Köln impotriva Kronos Titan GmbH (C 43/13), si Hauptzollamt Krefeld impotriva Rhein Ruhr Beschichtungs Service GmbH (C 44/13) cu referire la impozitare produselor energetice.

Ghid fiscal

Detalii tehnice
Data aparitiei10 iun. 2014
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini56
Tip copertaRevista