Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar. Editia a 2-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2141-1
Editura: Hamangiu
50,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Volumul Teoria generala a dreptului. Suport pentru orele de seminar, editia a 2-a, revizuita si adaugita, adresat cu precadere studentilor din anul I de studiu la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, completeaza lucrarea Teoria generala a dreptului. Curs pentru studentii anului I, editia a 2-a, revizuita si adaugita, cu scopul de a oferi reperele principale de predare-invatare-evaluare a acestei discipline. 

Suportul pentru orele de seminar asigura, dincolo de acumularea cunostintelor juridice de baza, si competente de interpretare, aplicare, adaptare la situatii reale, in care informatia juridica insusita la modul teoretic este departe de a fi suficienta. Prin provocarea studentilor de a raspunde la intrebari si teste grila, prin clivajarea conceptelor si definirea termenilor si institutiilor juridice se pun bazele cristalizarii unor aptitudini de exprimare indispensabile oricarui jurist care se respecta. 

La finele fiecarei teme propuse in  Suportul pentru orele de seminar se afla teste si teste grila – similare celor de la examen. La orele de seminar, pe baza discutiilor, vor fi identificate, analizate si argumentate raspunsurile corecte. Motivul pentru care lipseste o anexa cu raspunsurile corecte consta in intentia de a obliga studentul sa gandeasca singur si evitarea insusirii mecanice a  raspunsurilor. 

Asadar, prin intermediul suportului pentru orele de seminar se urmareste – pe baza structurii rezumative a tematicii propuse, prin intermediul exemplelor de intrebari de autoverificare si teste grila, prin intermediul extraselor din diferite acte normative – facilitarea insusirii informatiilor si familiarizarea studentilor cu modalitatea de examinare, o baza terminologica pentru studierea celorlalte discipline juridice, precum si cu perspectivele pe care le ofera absolvirea unei facultati de drept.

Veronica Rebreanu este lector la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai Cluj Napoca si titular de curs la materiile: Teoria generala a dreptului, Probleme speciale de Teoria dreptului si Dreptul mediului.

Detalii tehnice
Data aparitiei19 oct. 2022
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini296
Format145x205 mm
Editiea 2-a
Tip copertaCarte brosata