Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Tratat de drept civil. Contracte speciale. Volumul I. Vanzarea si schimbul. Editia a 3-a

ISBN/ISSN: 978-606-27-2377-4
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 250,00 RON
212,50 RON
Disponibilitate: Pretul, numarul de pagini si data aparitiei lucrarii sunt estimative si pot suferi modificari!

„Intrarea in vigoare a acestui act normativ, inspirat, asa cum se cunoaste, din numeroase, diverse si diferite sisteme legislative nationale si internationale a pus, pune in prezent si va pune si in viitor oricui probleme serioase in incercarea de integrare a reglementarilor cuprinse in acest Cod intr-un sistem cat de cat unitar. Fiecare din aceste enunturi are un trecut – o istorie –, un prezent – o situare in contextul actual legislativ national si in conexiune cu alte reglementari nationale sau internationale – si un viitor – oferind o perspectiva spre anumite teluri”.

Autorul Dan Chirica, profesor universitar, doctor in drept, ofera cititorului in cadrul acestui tratat traseul parcurs de normele juridice specifice vanzarii si schimbului, argumentand si explicand aplicabilitatea acestora atat in vechiul Cod civil si noul Cod civil, cat si aplicabilitatea normelor in contextele sistemelor juridice din care au fost preluate. Aceasta modalitate de analiza a normei de drept, nu numai ca ajuta la intelegerea rationamentului aparitiei acesteia, ci ofera si capacitatea de a ne forma propriile opinii si de a desprinde singuri concluzii cu privire la noua reglementare.

Mai mult, in prezentul tratat, pe baza analizei jurisprudentei (romane si straine) si a doctrinei clasice si moderne, autorul ofera pareri proprii cu privire la problemele cele mai dificile puse in practica.

Aceasta a treia editie a Tratatului de drept civil. Contracte speciale. Volumul I. Vanzarea si schimbul este actualizata si revizuita in raport de doctrina si, mai ales, de practica judiciara care s-a dezvoltat in aceasta materie de la publicarea editiei precedente si pana in prezent.

 

Detalii tehnice
Data aparitiei15 nov. 2023
Categorie generalaTratate
Numar pagini624
Format165x235 mm
Tip copertaCarte cartonata
Alti clienti au cumparat si
DIN ACEEASI CATEGORIE - Tratate
NOU
Marile modificari si marile ratari ale Noului Codul de procedura fiscala

Marile modificari si marile ratari ale Noului Cod de procedura fiscala. Vol. I.

Contenciosul administrativ-fiscal. Nulitatea si inexistenta actului administrativ-fiscal. Retragerea si revocarea actului administrativ-fiscal
350,00 RON