Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Scoala Dreptului Organic

Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi
ISBN/ISSN: 978-606-27-1193-1
Editura: Hamangiu
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: In stoc

Volumul „Scoala Dreptului Organic. Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi” reprezinta o continuare a explorarilor realizate de catre membrii Scolii Dreptului Organic, redate deja intr-un prim volum aparut la Editura Junimea in anul 2007. Noile studii au fost prezentate in perioada noiembrie 2011 - mai 2017, initial in cadrul Cercului de hermeneutica juridica „Scoala dreptului organic”, apoi in cadrul Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi (nascut in octombrie 2012 si botezat astfel pentru a cinsti memoria juristului cu valente europene, Robert Schuman, si mesajul sau umanist, unificator), care va ingloba Cercul de hermeneutica juridica „Scoala dreptului organic”, Atelierul de creatii intelectuale „Insignis, scientia & ars” si Cercul de Drept civil european „Dimitrie Alexandresco”. Aceste incursiuni abordeaza teme dintre cele mai diverse, de la cele din aria dreptului civil, dreptului familiei, drepturilor omului, la cele din aria dreptului proprietatii intelectuale, dreptului procesual civil si dreptului notarial.

Precum s-a precizat in cuvantul-inainte al prezentului volum, plasat in doua momente temporale diferite, respectiv in anul 2015 si la trei ani de la acest moment, realizand o anamneza a evolutiei de pana la acel punct a centrului, „Ideea Centrului Robertianum s-a nascut din alta necesitate, si anume din aceea a realizarii unei «simfonii» mai cuprinzatoare, astfel incat disciplinele juridice cu care sunt obisnuiti discipolii nostri sa fie mai explicit reliefate. Cei trei «triumviri» s-au despartit amiabil, cu «binecuvantarea» Consiliului Profesoral (fata de care ne exprimam si acum gratitudinea), s-au asezat apoi, ca-ntr-o buna «viviparitate», in «crisalide» noi, consacrate dreptului civil european, dreptului social european si hermeneuticii juridice organice, la care, ulterior, am inregistrat o a patra «crisalida», pe aceea dedicata creativitatii simbolice la intersectia cu dreptul, «Atelierul de Creatii Intelectuale – Insignis, Scientia & Ars», sub plina de devotiune «bagheta» a doamnei Profesor Nicoleta Dominte. Dupa metamorfoza, Nimfeumul, odata deschis, a permis «zborul» liber al multor idei juridice bine receptate de catre pasionatii invatacei”.

Cu alte cuvinte, compilatia actuala de studii inclusa in „Scoala Dreptului Organic. Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi” se adreseaza tuturor celor „setosi de bun spirit european si de apa curata, lustrala a tuturor muzelor”, tuturor celor cu spirit „cercetator”.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 15 apr. 2019
Categorie generala Variae
Numar Pagini 512
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
NOU
Legea nr. 165-2013. Comentariu pe articole_Gavris

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 lei 54,00 lei
NOU
Interogatoriul. Psihologia confruntarii in procesul judiciar - Tudorel Butoi

Interogatoriul. Psihologia confruntarii in procesul judiciar

ghid teoretic si practic pentru psihologi criminalisti, procurori, judecatori de instructie si politisti anchetatori
35,00 lei 31,50 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
Va place Dreptul? -  Lucian Bojin, Raluca Bercea, Diana Botau

Va place Dreptul?

Volum in onoarea profesorului Valentin Constantin
49,90 lei 44,91 lei
NOU
Franciza, Francizarea – ghid practic - Mihaela Mocanu

Franciza, Francizarea – ghid practic

editia a 2-a
49,90 lei 44,91 lei
NOU
Imagine Colloque Franco-Roumain: 20 ans et le temps du droit / Colocviul Franco-Roman: 20 de ani si timpul Dreptului

Colloque Franco-Roumain: 20 ans et le temps du droit / Colocviul Franco-Roman: 20 de ani si timpul Dreptului

Palais de la Faculté de Droit de l’Université de Bucarest, 6-7 novembre 2015 Actes du colloque sous la direction de Corneliu-Liviu POPESCU / Palatul Facultății de Drept a Universității din București, 6-7 noiembrie 2015

Volumul colocviului, coordonat de Corneliu-Liviu POPESCU
50,00 lei 45,00 lei