Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Scoala Dreptului Organic

Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi
ISBN/ISSN: 978-606-27-1193-1
Editura: Hamangiu
50,00 lei
45,00 lei
Disponibilitate: Aceasta carte este indisponibila si nu poate fi comandata

Volumul „Scoala Dreptului Organic. Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi” reprezinta o continuare a explorarilor realizate de catre membrii Scolii Dreptului Organic, redate deja intr-un prim volum aparut la Editura Junimea in anul 2007. Noile studii au fost prezentate in perioada noiembrie 2011 - mai 2017, initial in cadrul Cercului de hermeneutica juridica „Scoala dreptului organic”, apoi in cadrul Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi (nascut in octombrie 2012 si botezat astfel pentru a cinsti memoria juristului cu valente europene, Robert Schuman, si mesajul sau umanist, unificator), care va ingloba Cercul de hermeneutica juridica „Scoala dreptului organic”, Atelierul de creatii intelectuale „Insignis, scientia & ars” si Cercul de Drept civil european „Dimitrie Alexandresco”. Aceste incursiuni abordeaza teme dintre cele mai diverse, de la cele din aria dreptului civil, dreptului familiei, drepturilor omului, la cele din aria dreptului proprietatii intelectuale, dreptului procesual civil si dreptului notarial.

Precum s-a precizat in cuvantul-inainte al prezentului volum, plasat in doua momente temporale diferite, respectiv in anul 2015 si la trei ani de la acest moment, realizand o anamneza a evolutiei de pana la acel punct a centrului, „Ideea Centrului Robertianum s-a nascut din alta necesitate, si anume din aceea a realizarii unei «simfonii» mai cuprinzatoare, astfel incat disciplinele juridice cu care sunt obisnuiti discipolii nostri sa fie mai explicit reliefate. Cei trei «triumviri» s-au despartit amiabil, cu «binecuvantarea» Consiliului Profesoral (fata de care ne exprimam si acum gratitudinea), s-au asezat apoi, ca-ntr-o buna «viviparitate», in «crisalide» noi, consacrate dreptului civil european, dreptului social european si hermeneuticii juridice organice, la care, ulterior, am inregistrat o a patra «crisalida», pe aceea dedicata creativitatii simbolice la intersectia cu dreptul, «Atelierul de Creatii Intelectuale – Insignis, Scientia & Ars», sub plina de devotiune «bagheta» a doamnei Profesor Nicoleta Dominte. Dupa metamorfoza, Nimfeumul, odata deschis, a permis «zborul» liber al multor idei juridice bine receptate de catre pasionatii invatacei”.

Cu alte cuvinte, compilatia actuala de studii inclusa in „Scoala Dreptului Organic. Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea Al.I. Cuza, Iasi” se adreseaza tuturor celor „setosi de bun spirit european si de apa curata, lustrala a tuturor muzelor”, tuturor celor cu spirit „cercetator”.

Detalii tehnice
Data Aparitiei 15 apr. 2019
Categorie generala Variae
Numar Pagini 512
Format 165x235 mm
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si

Legea nr. 165/2013. Comentariu pe articole

privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania
60,00 lei 54,00 lei

Interogatoriul. Psihologia confruntarii in procesul judiciar

ghid teoretic si practic pentru psihologi criminalisti, procurori, judecatori de instructie si politisti anchetatori
35,00 lei 31,50 lei
De acelasi Autor

Frusta et fragmina

Essays on european law
40,00 lei 36,00 lei

Drept civil. Contractele translative de proprietate

Manual pentru curs si seminar
89,00 lei 80,10 lei

Admitere in magistratura si avocatura. Ghidul candidatului. Editia a 3-a

OEPA. Drept civil. Drept procesual civil. Drept penal. Drept procesual penal
109,00 lei 98,10 lei
Din aceeasi Categorie
NOU
In honorem Viorel Ros.jpg

In Honorem Viorel Ros

Studii de drept privat si public
120,00 lei 108,00 lei
NOU
Agenda biroului notarial 2021

Agenda biroului notarial 2021

65,00 lei 58,50 lei
NOU
Agenda Avocatului 2021

Agenda Avocatului 2021

 
69,00 lei 62,10 lei
NOU
Agenda Juristului 2021

Agenda Juristului 2021

 
39,00 lei 35,10 lei