Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Filtrati dupa atribute
  • Categorie generala
  • An aparitie
Descarca oferta

Septimiu Panainte

Studii: A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in anul 1998, urmand apoi studiile masterale la aceeasi facultate (1999), iar in anul 2008 a obtinut titlul de doctor in drept, tot la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu o teza pe tema tranzactiilor de valori mobiliare, pentru care i s-a acordat calificativul Magna cum laude.

Activitate profesionala: In prezent este conferentiar si director al Departamentului de Drept Privat din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, formator in cadrul Institutului National al Magistraturii (specialitatea dreptul muncii) si membru in Consiliul Stiintific al INM. Este si avocat in Baroul Iasi. In perioada 2016-2020 a indeplinit functia de decan al Facultatii de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. 

Principalele carti publicate: Dreptul individual al muncii. Curs universitar, Ed. Hamangiu, 2 editii, 2017 si 2021; Drept european al muncii: principalele directive, jurisprudenta C.J.U.E., conformitatea dreptului national, Ed. Hamangiu, 2017; Contractul individual de munca. Practica judiciara, Ed. Hamangiu, 2006; Dreptul muncii si securitatii sociale, Ed. Junimea, 2001 (coautor). 

Articole in publicatii de specialitate: Statutul liderilor de sindicat intre protectia necesara si prezumtia de abuz din partea angajatorului: art. 50 lit. e) din Codul muncii, in Analele stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, Stiinte juridice, nr. I/2017 si in volumul Conferintei nationale de drept al muncii – editia a VI-a: Solutii normative sau jurisprudentiale criticabile prin prisma specificului raporturilor juridice de munca, organizata de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept, Sibiu, 28 octombrie 2016; Revocarea deciziei de concediere in lumina deciziei ICCJ nr. 18/2016 (completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept), publicat in Analele stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, Stiinte juridice, nr. II/2016; Consideratii privind despagubirea salariatului in cazul in care contractul sau de munca a fost suspendat de catre angajator (art. 52 alin. (2) din Codul muncii), publicat in Dreptul nr. 3/2016, si in volumul Conferintei nationale de drept al muncii – editia a V-a: Actualitati si perspective in legislatia muncii, organizata de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Drept, Sibiu, 30 octombrie 2015, Ed. Universul Juridic, 2016; Codul muncii pica din nou la testul de proportionalitate. Prezumptia de abuz – neconstitutionalitatea art. 60 alin. (1) lit. g) din Codul muncii, publicat in Analele stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, Stiinte juridice, nr. II/2015; Neconstitutionalitatea dispozitiilor art. 52 alin. (1) lit. b) teza I din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii. Decizia Curtii Constitutionale nr. 279/2015. Principiul proportionalitatii, articol publicat in volumul Conferintei „160 de ani de invatamant juridic iesean”, Iasi, 23-25 octombrie 2015, Bucuresti, Ed. Hamangiu, 2015; Consideratii privind intinderea obligatiei de restituire a platilor compensatorii in cazul anularii deciziei de concediere, articol publicat in Analele stiintifice ale Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” – Iasi, Stiinte juridice, nr. II/2014; Elementul alea in contractele incheiate pe piata de capital, articol publicat in colaborare cu prof. univ. dr. M.M. PIVNICERU in Revista Acta Universitatis Lucian Blaga nr. 1-2/2006, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2007; Tranzactiile bazate pe informatii privilegiate, articol publicat in Revista Curierul Judiciar, nr. 2/2006, Ed. C.H. Beck, Bucuresti.

actualizat februarie 2022

Vezi ca Grila Lista
Ordoneaza dupa
Afiseaza pe pagina
Indisponibila
Scoala Dreptului Organic

Scoala Dreptului Organic

Aplicatiile cercurilor Centrului Robertianum de Drept Privat al Facultatii de Drept, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi
50,00 RON
-35%
Drept european al muncii_Septimiu Panainte

Drept european al muncii

Principalele directive. Jurisprudenta CJUE. Conformitatea dreptului national
80,00 RON 52,00 RON