Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
Livrari Black Friday 2022 - Editura Hamangiu

Dreptul european al muncii. Editia a 3-a

Legislatie, doctrina, jurisprudenta
ISBN/ISSN: 978-606-27-2142-8
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 120,00 RON
96,00 RON
Disponibilitate: IN STOC

Dreptul muncii reprezinta o ramura a dreptului cu o dinamica extraordinara, cauzata atat de factori obiectivi, cat si subiectivi, legislatia muncii modificandu-se, in ultima perioada, substantial. In prezent, dreptul muncii se afla la o rascruce de drumuri, modificarile survenite atat la nivel national, cat si european schimband radical viziunea asupra acestei materii. Astfel, legislatia muncii a mers, pe de o parte, in directia flexibilizarii raporturilor de munca, ca urmare a strategiilor de politica sociala implementate la nivelul Uniunii Europene, prin promovarea formelor atipice de munca, iar pe de alta parte se urmareste impunerea unui nou concept – mobication –, care pune accent pe mobilitatea si formarea lucratorilor aflati pe piata muncii. 

Dreptul european al muncii. Legislatie, doctrina, jurisprudenta analizeaza in 15 capitole toate institutiile fundamentale ale dreptului muncii, punand accent, in primul rand, pe latura practica, prin includerea unor studii de caz de actualitate atat din jurisprudenta interna, cat si din cea a curtilor de justitie de la Luxembourg si Strasbourg, dar si a unor modele de formulare/documente necesare profesionistilor in solutionarea litigiilor de munca. 

Editia a treia revizuita si adaugita a prezentei lucrari cuprinde noile modificari si completari semnificative aduse legislatiei muncii, la nivel national si european. Lucrarea are in vedere inclusiv recentele modificari ale Codului muncii, introduse de Legea nr. 283/2022. Totodata, sunt incluse si analizate in aceasta editie institutii noi, precum: munca prestatorului casnic, munca subdeclarata, programul de lucru imprevizibil, munca in domeniul maritim, concediul de ingrijitor, regimul absentelor de la locul de munca sau modalitatile de impozitare pentru contractele part-time.

La un prim nivel, lucrarea Dreptul european al muncii. Legislatie, doctrina, jurisprudenta se adreseaza studentilor si masteranzilor, la finalul cartii regasindu-se o serie de grile de verificare a cunostintelor. Totodata, prin valentele sale practice, lucrarea se dovedeste un instrument util pentru doctoranzi, cercetatori in domeniu, pentru cei care lucreaza in domeniul resurselor umane, precum si pentru practicienii din domeniul dreptului. 

Despre autor
Radu Razvan Popescu este avocat, cadru didactic in invatamantul juridic superior si formator la Institutul pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 nov. 2022
Categorie generalaCursuri, seminarii, teste
Numar pagini480
Format165x235 mm
Editiea 3-a
Tip copertaCarte brosata
Alti clienti au cumparat si
-20%
In curand
Marile ratari si marile modificari ale Codului de procedura fiscala

Marile ratari si marile modificari ale Codului de procedura fiscala. Vol. I. Perspectiva dreptului administrativ

Contenciosul administrativ-fiscal. Nulitatea si inexistenta actului administrativ-fiscal. Retragerea si revocarea actului administrativ-fiscal
300,00 RON 240,00 RON
-20%
NOU
Codul muncii. Legea dialogului social editie ingrijita de Marius Eftimie actualizata la octombrie 2022
DIN ACEEASI CATEGORIE - Dreptul muncii si securitatii sociale