Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Revista romana de jurisprudenta nr. 2/2015

ISBN/ISSN: 1844-645001502
50,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

Numarul 2 din Revista romana de jurisprudenta debuteaza cu rubrica Jurisprudenta, in care sunt reunite hotarari judecatoresti, unele dintre acestea insotite de comentarii, ce privesc probleme actuale, controversate sau neobisnuite din practica instantelor. Acestea sunt ordonate pe sectiuni, in functie de materia tratata. Dintre acestea, amintim hotararile insotite de comentarii:

- Recurs exercitat de persoana juridica. Actualitate in raport cu Decizia nr. 462/2014 a Curtii Constitutionale (judecator dr. Andreea Tabacu si avocat Andrei Soare)
- Conditia interesului in promovarea actiunii (judecator dr. Gabriela Cristina Frentiu)
- Conflict negativ de competenta. Incidenta dispozitiilor art. 127 NCPC (judecator dr. Marian Buda)
- Asociat prezent in AGA care nu si-a exprimat votul. Calitate procesuala activa in promovarea actiunii in constatarea nulitatii absolute a respectivei hotarari AGA (conf. univ. dr. Lucian Sauleanu)
- Mentiunea eronata cu privire la termenul de atacare a actului administrativ in procedura O.U.G. nr. 34/2006 (judecator dr. Andreea Tabacu)
- Decizie de debit pentru recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlul de prestatie de asigurari sociale. Conditiile de acordare a indemnizatiei prevazute de art. 4 alin. (4) din Legea nr. 341/2004 (judecator Alina Ionela Cotorogea)
- Masuri asiguratorii. Infractiuni prevazute in Legea nr. 241/2005 (judecator dr. Camelia Bogdan si avocat Madalin Enache)

In rubrica Dezbateri RRDJ, autorii trateaza probleme intalnite frecvent in practica instantelor judecatoresti. Astfel, in acest numar veti putea citi urmatoarele articole:

- Buna-credinta in raporturile contractuale (II) – lector univ. dr. Lucia Uta
- Aspecte procedurale privind contestarea deciziilor de pensie, revizuirea si recalcularea pensiilor – sinteza de practica judiciara (II) – judecator Razvan Anghel
- Noua reglementare a mandatului ad-hoc si a concordatului preventiv – proceduri de prevenire a insolventei – lector univ. dr. Sorana Popa
- Simplificarea procedurilor de recunoastere si punere in executare a hotararilor judecatoresti pronuntate in strainatate in materie matrimoniala – judecator dr. Cristiana-Mihaela Craciunescu
- Aspecte privind emergenta dreptului penal international al mediului – Bogdan Constantin Dragut.

Detalii tehnice
Data aparitiei28 mai 2015
Categorie generalaPeriodice
Numar pagini198
Tip copertaCarte brosata