Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Regimul juridic international al protectiei atmosferei

ISBN/ISSN: 978-606-27-1269-3
Editura: Hamangiu
Pret de coperta: 49,00 RON
44,10 RON
Disponibilitate: IN STOC
Descriere

Poluarea atmosferei reprezinta una dintre cele mai mari provocari de mediu cu care se confrunta intreaga comunitate internationala in ultimele decenii; dat fiind caracterul universal, global, al atmosferei, efectele poluarii au impact direct asupra oricarei fiinte umane.

In acest context, lucrarea Regimul juridic international al protectiei atmosferei analizeaza intregul spectru al regimului juridic al atmosferei, pornind de la definitia doctrinara a acesteia si necesitatea unor delimitari fata de alte concepte (precum cele de spatiu aerian, respectiv spatiu cosmic) si parcurgand bogata jurisprudenta internationala, cu precadere cea europeana, care se remarca prin diversitate si complexitate: de la cauze interne care au revolutionat maniera in care era privita pana la acel moment posibilitatea instantelor nationale de a contribui la aplicarea dispozitiilor internationale referitoare la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (Urgenda c. Olandei), pana la hotararile CEDO ce privesc problematica existentei unui drept fundamental al omului la un mediu sanatos si, implicit, la o atmosfera nepoluata.

Ce reprezinta atmosfera din punct de vedere juridic? Care este relatia dintre state cu privire la aproprierea atmosferei? Poate exista un drept asupra atmosferei? Cine ar fi titularul unui asemenea drept? Care sunt vulnerabilitatile regimului juridic international al schimbarilor climatice si cum pot fi inlaturate aceste neajunsuri? Ce este proprietatea de mediu si cum determina aceasta statutul legal al atmosferei?

Iata doar cateva dintre intrebarile la care lucrarea Regimul juridic international al protectiei atmosferei ofera raspunsuri interesante si argumentate, dupa o analiza aprofundata, pluridisciplinara asupra conceptului de atmosfera si a regimului juridic al acesteia, invitand, totodata, la discutii cu nebanuite implicatii practice pe o tema prea putin cunoscuta si, aparent, lipsita de atractivitate.

Detalii tehnice
Data Aparitiei14 mai 2019
Categorie generalaStudii si monografii
Numar pagini440
Tip coperta145x205 mm, Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
-15%
Indisponibila
Dreptul urbanismului. Practica judiciara

Pachet Dreptul urbanismului. Practica judiciara

I. Planuri urbanistice, avize, certificate de urbanism II. Autorizatia de construire
110,00 RON 93,50 RON

Legislatia amenajarii teritoriului, a urbanismului si a construirii

editie ingrijita si adnotata de Ovidiu Podaru
40,00 RON 36,00 RON
Indisponibila
Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale, editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie, actualizata la 1 septembrie 2019

Codul muncii. Legea dialogului social si 14 legi uzuale. Actualizat la 1 septembrie 2019

editie ingrijita si adnotata de Marius Eftimie Cuprinde extrase relevante din hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene
25,00 RON 22,50 RON
DIN ACEEASI CATEGORIE
NOU
Dreptul international privat roman. Editia a 3-a autor Claudiu-Paul Buglea

Dreptul international privat roman. Editia a 3-a

Din perspectiva reglementarilor europene aplicabile in domeniu si a Codului civil roman
59,00 RON 53,10 RON
NOU
In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

In honorem Flavius Antoniu Baias. Aparenta in drept

The appearance in law. L’apparence en droit
300,00 RON 270,00 RON
NOU
Drept transnational-Jessup

Drept transnational

Editie tradusa de: Radu Bogdan Bobei
29,00 RON 26,10 RON