Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Raporturile patrimoniale dintre soti potrivit noului Cod civil

editia a 2-a
ISBN/ISSN: 978-606-522-565-7
Editura: Hamangiu
26,01 lei
15,61 lei
Disponibilitate: In stoc
Lucrarea prezinta, intr-o abordare cu caracter monografic, problematica raporturilor patrimoniale dintre soti in reglementarea noului Cod civil, autorul asumandu-si misiunea de a exprima in premiera judecati asupra unor institutii juridice noi, multe dintre ele nereglementate pana acum in sistemul de drept roman. Este semnalata importanta instituirii, prin norme juridice, a unor drepturi patrimoniale care se nasc intre soti, dar care izvorasc din situatii care se consuma in sfera raporturilor personale dintre acestia, evidentiindu-se dominanta din noile reglementari, si anume libertatea alegerii regimului matrimonial si posibilitatea mutabilitatii lui in timpul casatoriei.

La elaborarea celei de-a 2-a editii a fost avuta in vedere forma republicata a noului Cod civil si, tinand seama de modificarile aduse prin Legea nr. 71/2011, autorul a completat si si-a nuantat comentariile referitoare la unele probleme care pot aparea in practica prin aplicarea noilor dispozitii.

Monografia – adresata deopotriva teoreticienilor si practicienilor, dar si studentilor din invatamantul juridic superior – poate constitui un reper important in demersurile doctrinare si jurisprudentiale in care vor fi analizate chestiuni legate de drepturile si obligatiile patrimoniale ale sotilor, asa cum sunt consacrate prin noul Cod civil, reprezentand o premisa si, totodata, o provocare pentru noi cercetari in acest domeniu.
Detalii tehnice
Data Aparitiei 19 oct. 2011
Categorie generala Studii si monografii
Numar Pagini 200
Format Carte brosata
Alti clienti au cumparat si
Indisponibila
Imagine Contractul de intretinere si de renta viagera

Contractul de intretinere si de renta viagera

Practica judiciara si reglementarea din Noul Cod civil
26,97 lei 24,28 lei
Indisponibila
Imagine Curs de drept civil. Succesiuni

Curs de drept civil. Succesiuni

conform Noului Cod civil
37,57 lei 33,81 lei
De acelasi Autor
Indisponibila
Imagine Dreptul familiei conform noului Cod civil
Din aceeasi Categorie

Divortul si succesiunile

Instrumente juridice de emancipare a femeii in societatea romana
40,00 lei 36,00 lei