Institutie centrala a dreptului familiei, obligatia legala de intretinere a fost, alaturi de celelalte institutii apartinatoare acestei ramuri de drept, in atentia legiuitorului roman, actualul Cod civil aducand modificari majore, multe dintre ele indicate de doctrina de specialitate sau de practica judiciara.
Lucrarea Obligatia legala de intretinere analizeaza atat normele legale existente la acest moment, cat si practica judiciara in materie, facand comparatie intre vechea si noua reglementare legala, comparatie utila atat teoreticienilor dreptului, cat si practicienilor.
Trimiterile catre jurisprudenta, prezentarea opiniilor doctrinare si chiar exprimarea unor puncte de vedere critice adauga dinamism lucrarii, care starneste interesul si se citeste cu placere. In acelasi timp, cartea ofera multe raspunsuri nu doar practicienilor, ci si studentilor facultatilor de drept sau oricui este interesat sa se informeze cu privire la protectia dreptului la intretinere care, chiar daca este atat de natural, suporta inca frecvente incalcari ce reclama interventia justitiei.
Lucrarea Obligatia legala de intretinere contine, totodata, si trimiteri la instrumentele europene pentru rezolvarea situatiilor transfrontaliere privind obligatia de intretinere, extrem de utile intr-o Europa guvernata de libertatea de circulatie si de stabilire a cetatenilor sai.