Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Nulitatea actului juridic civil. Conform noilor Coduri

ISBN/ISSN: 978-973-127-969-5
45,00 RON
Disponibilitate: Aceasta carte nu mai este pe stoc si nu mai poate fi comandata

In noul Cod civil nulitatea isi gaseste nu doar o definitie legala, ci si o reglementare proprie, cu caracter general, in cadrul capitolului destinat contractului, chiar daca institutia are o sfera de aplicare mai larga.

Privita in corelatie cu principiile legalitatii si libertatii de vointa, nulitatea pastreaza in continuare un loc special intre sanctiunile de drept civil, cu importante si multiple valente practice.

Hotararile judecatoresti recente selectate in vederea alcatuirii prezentei culegeri ilustreaza aplicatiile nulitatii in dreptul civil roman, iar comentariile care le insotesc releva atat elementele de noutate aduse de Codul civil in vigoare, cat si aspectele durabile, normele si principiile care au rezistat timpului, mentinute in noua reglementare.

Urmand, in linii generale, structura sectiunii destinate nulitatii contractului in noul Cod civil, lucrarea este organizata in patru capitole privind cauzele de nulitate, regimul juridic al nulitatii, efectele nulitatii – privite prin prisma principiilor care le guverneaza, dar si a exceptiilor de la aceste principii – si aspecte procedurale.

Detalii tehnice
Data aparitiei12 iun. 2013
Categorie generalaJurisprudenta
Numar pagini370
Tip copertaCarte brosata
DE ACELASI AUTOR - Lucia Uta